Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 16:59

Νίκος Δήμου: Ήταν ένα υγιέστατο παλικάρι ο Αστέριος

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε το μέλος του ιατρικού τιμ της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, Νίκος Δήμου, που ήταν παρών τη στιγμή του τραγικού περιστατικού με τον νεαρό τερματοφύλακα, Αστέριο Μαρκούση, που έφυγε χθες πρόωρα από τη ζωή, στην πρώτη του προπόνηση με την α'  ομάδα της Βέροιας 

Αναλυτικά όσα είπε:

-Τι συνέβη εκείνη την ώρα;

«Η προπόνηση ήταν στο αρχικό στάδιο, ακούσαμε φωνές από τα παιδιά και είδαμε τον Αστέρη που έπεσε κάτω. Όλο το ιατρικό τιμ τρέξαμε εκεί, στο ένα λεπτό συνήλθε, “γιατρέ, είμαι καλά, δεν έχω πρόβλημα, θα συνεχίσω αν και είμαι λίγο κουρασμένος γιατί το πρωί πήγα και γυμναστήριο” είπε και με το που σηκώθηκε, ξαναέπεσε. Μετά είδαμε ότι έχανε τις αισθήσεις του τελικά, καλέσαμε επειγόντως το ασθενοφόρο, ήταν μια κατάσταση σοβαρή. Του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, του κάναμε μαλάξεις γιατί έπεφτε η πίεση του και ο σφυγμός του ήταν πολύ αδύνατος. Διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων, δυστυχώς το παιδί δεν κατάφερε να επανέλθει».

-Ποια τα αίτια του θανάτου;

«Δε μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε. Σε τέτοια περιστατικά βίαιου θανάτου υπάρχει το ενδεχόμενο καρδιακής ανακοπής αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί και κάποια ρήξη ανευρύσματος. Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης».

-Είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις;

«Σαφώς. Ήταν ένα υγιέστατο παλικάρι, δεν μας έδειξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Μάλιστα το καλοκαίρι είχε δοκιμαστεί σε μια γερμανική ομάδα, ήταν απόλυτα υγιής. Δυστυχώς υπάρχουν περιστατικά αιφνίδιου θανάτου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που μακάρι να μπορούσαν να προβλεφθούν και να αποφευχθούν».

-Για την απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα του παιδιού;

«Αυτή η κίνηση του Κωνσταντίνου, του πατέρα του Αστέριου, δείχνει πραγματική μεγαλοψυχία. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο».

Διαβάστηκε 577 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις