Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 21:29

Πανιώνιος-Βέροια 1-2: Βασίλισσα της... Νέας Σμύρνης! Τους έκλεισε το σπίτι ο σκόρερ Βίτι

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τεράστιο διπλό από τη Βέροια που έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με το 2-1 κόντρα στον Πανιώνιο.

Μόλις λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Αλέκου Βοσνιάδη από την τεχνική ηγεσία, η «Βασίλισσα του Βορρά», έκανε το… μπαμ της πρώτης μέρας στην 5η αγωνιστική, μια και υποχρέωσε τον Ιστορικό Πανιώνιο στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Μακεδονίας ήταν ο Πάμπλο Βίτι, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο μείωσε ο Ενγκόγκ για τους «Πάνθηρες».

 

Οι Μακεδόνες ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους. Η πρώτη… απειλή από τον Καπετάνο στο 13’ δεν βρήκε στόχο, όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βίτι με κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη, ανοίγοντας το σκορ και δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Ημαθίας. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στα επόμενα λεπτά, αλλά στο 22’ ο Γιαννιώτης έδιωξε σωστά το σουτ του Άρτσε.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς προσπάθησε να αντιδράσει πριν το ημίχρονο, αλλά στο 41’ ο Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Λόπεθ στο τετ-α-τετ και το επόμενο λεπτό, το σουτ του Φούντα πέρασε άουτ. Αντίθετα, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, η Βέροια… χτύπησε και πάλι, με πρωταγωνιστή τον Βίτι, ο οποίος πήρε την ασίστ από τον Μεληκιώτη, που πέρασε σαν… σταματημένο τον Μπεν και έγραψε το 2-0.Η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Πανιώνιος βγήκε με σαφώς πιο επιθετικούς προσανατολισμούς και προσπάθησε να μειώσει και να μπει και πάλι στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Όμως, στο 51’ ο Ενγκόγκ δεν κατάφερε να νικήσει με προβολή τον Λόπεθ που έδιωξε με δυσκολία, κάτι που έκανε και δύο λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Ρισβάνη.

Ο χρόνος κυλούσε και το άγχος μεγάλωνε στον Ιστορικό, τη στιγμή που η Βέροια είχε μοναδικό στόχο να κόψει τους διαδρόμους προς την εστία της, θέλοντας να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος και να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Πάντως, στο 81’ ο Ενγκόγκ μείωσε, με το πρώτο του τέρμα και έδωσε άλλο… ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά, όμως, δεν άλλαξε τίποτα.

Κορυφαίοι από την Βέροια Λόπεζ, Άρτσε και Βίτι ,χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι 

Πολύ καλή απόδοση είχαν οι περισσότεροι παίκτες της Βέροιας και δίκαια πήραν μία τόσο σπουδαία νίκη απέναντι σε μία ομάδα που για πολλούς πήγαινε....τραίνο στο φετινό πρωτάθλημα. Από την Βέροια δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε αλλά νομίζουμε ότι ο Λόπεζ με τις εκπληκτικές αποκρούσεις του , ο Άρτσε στο οργανωτικό και ο Βίτι στο εκτελεστικό ξεχώρισαν στην Ν. Σμύρνη. Από κει και μετά είδαμε έναν μαχητικό και χωρίς λάθη Σιρίλ Καλί που έχει να παίξει πολύ καιρό, έναν Ναβαλόφσκι να ελέγχει όλη την αριστερή πλευρά και να κάνει την ασίστ στο Βίτι για το δεύτερο γκολ, είδαμε επίσης τον νεαρό Δημήτρη Μεληκιώτη πολύ βελτιωμένο με θράσος, δύναμη και ψυχραιμία. Γενικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους , όπως και στο πολύ καλό "στήσιμο' από τον Τόλη Τερζή, και τις σωστές αλλαγές που έγιναν .Η μέτρια απόδοση του Πανιωνίου ήταν εξ' αιτίας της πολύ καλής απόδοσης των παικτών της Βέροιας που δεν άφηναν διαδρόμους εκτός εξαιρέσεων στους παίκτες του Πανιωνίου, που μάλλον υποτίμησαν την βασίλισσα του βορά. 

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος (10’ Αργυρόπουλος), Οικονόμου, Ρισβάνης, Αντωνιάδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (75’ Ολαϊτάν), Μασούντ, Φούντας (49’ Ενγκόγκ), Ανσαριφάρντ.

Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπες, Μαλόν, Ναβαλόφσκι, Καλί (73’ Μελίσσης), Μαραγκός, Μπαλάφας, Άρτσε (89’ Παπαδόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίτι (60‘ Παπαστεριανός), Καπετάνος.

Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα και ο νέος προπονητής της Βέροιας Θωμάς Γράφας. 

Διαβάστηκε 270 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ