Κυριακή, 02 Αυγούστου 2015 20:30

Προσκύνημα των Ξηρολιβαδιωτών στην Αγία Παρασκευή Ιμπιλί

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η παράδοση συμμετοχής στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στο  Ιμπιλί και στο καθιερωμένο αντάμωμα των  Σαρακατσάνων, τηρήθηκε για μια ακόμα φορά από την κοινωνία του Ξηρολιβάδου. Με πρωτοβουλία του ΠΟΞ,  οι Ξηρολιβαδιώτες όλων των ηλικιών με προεξάρχουσα την νέα γενιά, συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού από τα χαράματα της εορτής και ξεκίνησαν το καθιερωμένο οδοιπορικό-προσκήνυμα προς την Αγία Παρασκευή του Βερμίου, μέσα από το πανέμορφο δάσος της οξυάς, προς τον οικισμό των Σαρακατσάνων στο Ιμπιλί .

 

Τους Ξηρολιβαδιώτες υποδέχτηκαν με θερμά λόγια στο Ιμπιλί  οι επιφανείς Σαρακατσάνοι πολιτικοί Γιώργος Σούρλας και Νίκος Κατσαρός, που παρευρίσκονται κάθε χρόνο στον εορτασμό  της Αγίας Παρασκευής στο Βέρμιο.

 

Στις  προσφωνήσεις  των Σαρακατσάνων  αντιφώνησε ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Απόστολος  Τσιαμήτρος, οποίος επισήμανε την  αδελφική συνύπαρξη στο Βέρμιο των Σαρακατσάνων με τους  Ξηρολιβαδιώτες. Από κοινού προαναγγέλθηκε η μελλοντική συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, με αφορμή το καθιερωμένο σαρακατσάνικο αντάμωμα το οποίο εκ παραδόσεως τιμούν με την παρουσία τους οι Ξηρολιβαδιώτες.

Διαβάστηκε 115 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις