Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 19:41

Βραδιά τζαζ στον ΄Σείριο΄ την Παρασκευή

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Μουσικό Καφενείο "Σείριος" φιλοξενεί την Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ έναν παλιό γνώριμο τον Κώστα Μαγγίνα μαζί με δύο εξαιρετικούς μουσικούς. Τον George Mel για μία και μοναδική βραδιά στα τύμπανα και τον Απόστολο Σιδέρη στο μπάσο.

Το τρίο αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ τριών μουσικών της τζαζ με διαφορετικές παραστάσεις αλλά και με έναν κοινό στόχο, να αποδώσουν κλασικά standards της τζαζ με μια φρέσκια και άκρως προσωπική προσέγγιση. 

Οι πρώτες βάσεις για αυτήν την συνεργασία τέθηκαν όταν πριν κάποια χρόνια ο γνωστός Έλληνας κιθαρίστας Κώστας Μαγγίνας συνεργάστηκε με τον μπασίστα Απόστολο Σιδέρη στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης Carmen, της οποίας η μουσική ήταν διασκευή της κλασικής όπερας από τον Μαγγίνα. Όταν ο Απόστολος Σιδέρης ο οποίος μέχρι τότε ζούσε στην Αμερική, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, οι δυο μουσικοί όντας πια και γεωγραφικά πιο κοντά αποφάσισαν να συνεργαστούν εκ νέου. 

Η σωστή στιγμή ήρθε το 2016, έχοντας αυτή την φορά στο πλάι τους έναν εξαιρετικό ντράμερ και κρουστό, τον Αμερικανογεωργιανό George Mel ο οποίος είχε ήδη μια πολύχρονη συνεργασία με τον Απόστολο Σιδέρη κυρίως στην Νέα Υόρκη αλλά και γενικότερα στις Ηνωμένες πολιτείες όπου ο George Mel παρουσίασε για χρόνια τις συνθέσεις του με όχημα τα διάφορα προσωπικά του γκρουπ. 

Ως τρίο επέλεξαν να επικεντρωθούν στο κλασικό ρεπερτόριο της Αμερικανικής και σε μικρότερο βαθμό της λατινοαμερικάνικης τζαζ με σκοπό να αποδοθούν οι συνθέσεις αυτές με έναν σύγχρονο τρόπο και με μια στιλιστική ελευθερία η οποία χαρακτηρίζει και τους τρεις αυτούς μουσικούς. 

ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ευρώ

Μουσικό Καφενείο "Σείριος"

Τηλ.Πληροφορίες: 2332022647-6972726623

Διαβάστηκε 143 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις