Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 15:30

Παρουσίαση του 2ου τόμου των ΄Σύμμεικτων΄ του Στέργιου Σπ. Αποστόλου

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον 2ο τόμο του βιβλίου του Στέργιου Σπ. Αποστόλου «ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ», που μόλις κυκλοφόρησε, παρουσιάζει η Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος», τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου (7μμ) στην αίθουσα διαλέξεων του Πολυχώρου Πολιτισμού ΄Χρήστος Λαναράς΄ (αίθουσα Βέτλανς). Το βιβλίο θα παρουσιάσει και θα σχολιάσει ο φιλόλογος Πέτρος Στοΐδης (φωτογραφία).

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει όλες τις μελέτες και τα άρθρα τα οποία ο Στέργιος Σπ. Αποστόλου έγραψε από το 1992 και εντεύθεν, τα περισσότερα από τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας όχι μόνο από τις στήλες των τοπικών εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και από τον αντίστοιχο τύπο γειτονικών και άλλων πόλεων.  Αποτελεί σημαντική συμβολή στον εμπλουτισμό της βιβλιογραφίας για τη Νάουσα και το ιστορικό παρελθόν της, καθώς συνοδεύεται από πληθώρα πηγών, αλλά και πλούσια βιβλιογραφία, κάτι που χαρακτηρίζει, άλλωστε, το σύνολο της ερευνητικής προσπάθειας του Ναουσαίου συγγραφέα.

Το υλικό κατατάσσεται στις παρακάτω ενότητες:

-  ΙΣΤΟΡΙΚΑ-  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ-  ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ-  ΝΟΜΙΚΑ-  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ -ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ-  ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ-  ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ε.Α.Μ – Ε.Λ.Α.Σ

Η πλειονότητα αυτών των μελετών και άρθρων έχει κεντρικό άξονα αναφοράς τη Νάουσα και την περιοχή της. Υπάρχουν όμως μελέτες και άρθρα τα οποία αφορούν στον ευρύτερο Ελλαδικό και Βαλκανικό χώρο.

Διαβάστηκε 261 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις