ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Σάββατο, 19 Απριλίου 2014 19:06

Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην. Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

\"Ὁ λόγος γὰρ ὁ τοῦ σταυροῦ τοῖς μὲν ἀπολλυμένοις μωρία ἐστί, τοῖς δὲ σῳζομένοις ἡμῖν δύναμις Θεοῦ ἐστι. Γέγραπται γάρ· ἀπολῶ τὴν σοφίαν τῶν σοφῶν, καὶ τὴν σύνεσιν τῶν συνετῶν ἀθετήσω. Ποῦ σοφός; Ποῦ γραμματεύς; Ποῦ συζητητὴς τοῦ αἰῶνος τούτου; Οὐχὶ ἐμώρανεν ὁ Θεὸς τὴν σοφίαν τοῦ κόσμου τούτου; Ἐπειδὴ γὰρ ἐν τῇ σοφίᾳ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἔγνω ὁ κόσμος διὰ τῆς σοφίας τὸν Θεόν, εὐδόκησεν ὁ Θεὸς διὰ τῆς μωρίας τοῦ κηρύγματος σῶσαι τοὺς πιστεύοντας.

Ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν, ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν, αὐτοῖς δὲ τοῖς κλητοῖς, Ἰουδαίοις τε καὶ Ἕλλησι, Χριστὸν Θεοῦ δύναμιν καὶ Θεοῦ σοφίαν\"

Απόστολος Παύλος Α΄Προς Κορινθίους Επιστολή.

Το απόλυτο νόημα της Ορθοδοξίας. Χριστός ο Εσταυρωμένος, Χριστός ο Αναστημένος εκ νεκρών. Αυτή η ιερή τρέλα που κρατά σε σπήλαια και κελιά στις ερημιές της γης μυριάδες ασκητές, στο πέρασμα του χρόνου. Το μοναδικό νόημα της ζωής. Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού του Ζώντος. Χριστός ο Εσταυρωμένος. Σκάνδαλο για τους σκληρόκαρδους ιουδαίους που ζητάνε σημεία και μωρία για τους ορθολογιστές εθνικούς, που ζουν στην πλάνη των ματιών και όχι στην αλήθεια της καρδιάς.

Μόνο με τα μάτια της καρδιάς βλέπεις τον Τριαδικό Θεό. Μετέχεις μαζί του στην Ουράνια Βασιλεία Του, μέσα από το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. 

Λάμπεις ενδυόμενος τον χιτώνα της καθαρής ψυχής που αποζητά τον Κύριο στον συνάνθρωπο της, θρηνεί για τις αμαρτίες και τα πάθη της.

Με αυτά τα μάτια της ψυχής, με αυτά τα μάτια της συντριβής του εγωισμού μπορείς ολοκάθαρα να ταξιδέψεις στον Πανάγιο Τάφο και να δεις το Ανέσπερο Φως να φλογοβολά Μήνυμα Αναστάσεως.

Παρηγορώντας φτωχούς και αρρώστους, δίνοντας δύναμη Θεού σε σύγχρονους Μάρτυρες και Ομολογητές.

Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν.

Καλήν, πραγματικά Ανάσταση, δεν νοιώθεις ούτε με μαγειρίτσες, ούτε με γλέντια και ποτά, ούτε με ικανοποίηση της σάρκας. Μόνο με τα μάτια της ψυχής λαμβάνεις μεθυστικό ποτήριο σωτηρίας από τον Βασιλέα των Βασιλευόντων.

Το ίδιο ποτήριο σωτηρίας που λαμβάνουν οι γεροντάδες στα φρικτά \"Καρούλια\" στο Αγιονόρος, που άφησαν στην άκρη πλούτη, σπουδές και μεγαλεία για να ζήσουν την αληθινή χαρά, μέσα από την άσκηση και τον αγώνα με την σάρκα και τα πνευματικά πάθη.

Για να προγευτούν ποτήριο παραδείσου, ποτήριο αιώνιας Σωτηρίας, ποτήριο Αιώνιας χαράς δίπλα στον Κύριο των Κυριευόντων, τον Οποίον υμνούν ακαταπαύστως οι Αγγελικές Δυνάμεις και η Θριαμβεύουσα εκκλησία.

Ζει Κύριος ο Θεός. Ο Θεός του Αβραάμ, ο Θεός των Αγίων Μαρτύρων, Διδασκάλων και Ομολογητών και όχι ο \"θεός\" των ειδώλων του φθαρτού τούτου κόσμου.

 Για αυτό σήμερα ας σπεύσουμε στο κάλεσμα του ιερέως:Δεῦτε λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου φωτός, καὶ δοξάσατε Χριστόν, τὸν ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν.

 

 

 

Ας ψάλλουμε μαζί από καρδιάς με τους ψαλτάδες της εκκλησιάς μας:Τὴν ἀνάστασίν σου, Χριστὲ Σωτήρ, Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν ἐν οὐρανοῖς, καὶ ἡμᾶς τοὺς ἐπὶ γῆς καταξίωσον ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ σὲ δοξάζειν.

 Ας θρηνήσουμε για τα πάθη μας, κράζοντας το:Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην. 

Μ. Σάββατο 19 Απριλίου 2014.

Βάζοντας μετάνοια σε όσους στεναχώρησα

Θόδωρος Ελευθεριάδης

         

Διαβάστηκε 192 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις