Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 22:03

Οικουμενική Ορθοδοξία ΝΑΙ, οικουμενιστικός συγκρητισμός ΟΧΙ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

"Είδομεν το Φως το αληθινόν, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον, εύρομεν Πίστιν Αληθή αδιαίρετον Τριάδα προσκυνούντες, αυτή γάρ ημάς έσωσε".

Διαχρονικά και από την εποχή του σχίσματος ο παπισμός υπήρξε ο δούρειος ίππος του γένους. Η κακοδοξία του filioque,η βλασφημία της Αγίας Τριάδας, προσθέτοντας την Υπεραγία Θεοτόκο σε αυτήν ( εξ ου και το κακέκτυπο σημείο του Τιμίου Σταυρού με τα τέσσερα δάκτυλα από τους καθολικούς), τα πρωτεία του Πάπα, τα συγχωροχάρτια, ο κοσμικός ρόλος του Βατικανού,κατατάσσουν τον παπισμό, όχι σε ετερόδοξο δόγμα, αλλά  στην αίρεση των αιρέσεων. Στα Ιερά Χώματα της Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου Βέροιας μόνασε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, αυτός ο στύλος της Ορθοδοξίας, ο οποίος με την Πατερική Παράδοση, κατατρόπωσε τον δυτικόφρονα λογισμό του Βαρλαάμ.

Σε αυτά τα άγια χώματα του Προδρόμου και των Πιερίων δίδαξε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. "Τον πάπα να καταράσθε γιατί αυτός είναι η αιτία".

“Εμείς δι’ουδέν άλλο απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλά διότι είναι όχι μόνον Σχισματικοί, αλλά και Αιρετικοί. Δια τούτο σας παρακαλώ  αποφεύγετε τους Παπικούς όπως φεύγει κάποιος από φιδιού και από προσώπου πυρός, αλλά και τους «Ορθοδόξους» που σχετίζονται με παπικούς. Όσο πιο μακρυά φεύγει κανείς απ’ αυτούς τους «Ορθοδόξους», τόσο πιο κοντά έρχεται εις τους Αγίους Πατέρες. Ενώ όσο πιο κοντά τους έρχεται, τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από τους Αγίους μας. Δεν χωρεί καμία συγκατάβασις σε ό,τι έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστη μας” τονίζει ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός.

Θεολόγος δεν είμαι. Αμαρτωλός, με μεγάλα πάθη. Το μόνο που με σώζει, θαρρώ, είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ πίστη στην Θεία Πρόνοια του Τριαδικού Θεού. Απόλυτα κατανοώ ότι η εκκλησιαστική ορθόδοξη ηγεσία, καλείται να παίξει έναν οικουμενικό ρόλο, στον διάλογο, ο οποίος αφορά μόνο τον σεβασμό του πιστεύω των άλλων δογμάτων και θρησκειών.Από εκεί και πέρα η έλευση του πάπα Φραγκίσκου στην Βασιλίδα των Πόλεων και οι σχετικές οικουμενιστικές προσδοκίες, περί ενώσεως των χριστιανικών δογμάτων, χωρίς μετάνοια και επιστροφή στην Ορθή Πατερική Δόξα, για την οποία έχυσαν το Τίμιο Αίμα τους Μυριάδες Μαρτύρων, είναι η μετάβαση στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του οικουμενιστικού συγκρητισμού.

Να φραγκέψουμε δεν θα αφήσει ο Θεός.Ακόμη και αν το επιδιώξουν οι άνθρωποι.Μεγάλη η Θεία Πρόνοια, μας δίνει πολλές ευκαιρίες να συνετιστούμε, από την συνεχή κατήφορο της πανθρησκείας, που θέλουν να μας επιβάλουν οι επίγονοι των "σταυροφόρων" που μόλυναν με τις βρωμιές τους τα Ιερά και τα Όσια, τις Άγιες Τράπεζες της Πόλης, το 1204.

Οικουμενική Ορθοδοξία ΝΑΙ. Οικουμενιστικός συγκρητισμός, συμπροσευχές και άλλες κακοδοξίες ΟΧΙ.

Θόδωρος Ελευθεριάδης.

 

Διαβάστηκε 245 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις