Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 03:03

4 νεκροί και 1 αγνοούμενη από την “φονική” κακοκαιρία

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τέσσερις άνθρωποι, τρεις στη Μεσσηνία κι ένας στη Λακωνία, έχασαν τη ζωή τους, ενώ μία γυναίκα αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο. 

Πλημμύρες και καταστροφές σημειώθηκαν κυρίως σε Μεσσηνία, Λακωνία και Ηλεία, καθώς και στον δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, που ήδη ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για πλημμύρες και συγκεκριμένα, 550 στην Θεσσαλονίκη, 350 στη Μεσσηνία και 125 μέχρι τώρα στην Λακωνία.

Νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό έναν άνδρα, μέσα από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη στη Λακωνία. Ο άτυχος ηλικιωμένος παρασύρθηκε και πνίγηκε στα νερά, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, με πεζές περιπολίες και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, για τον εντοπισμό μίας 53χρονης γυναίκας η οποία αγνοείται στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού από τη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι πλημμύρες.

Όπως αναφέρει το voria.gr , ο σύζυγός της ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί το Αστυνομικό Τμήμα Μηχανιώνας, ότι αγνοείται η τύχη της γυναίκας. Κατά τον ίδιο, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό της. Ο ίδιος φαίνεται να τη συμβούλευσε να σταθμεύσει το όχημα και να το εγκαταλείψει. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της.

Γύρω στις 5 τα ξημερώματα βρέθηκε το αυτοκίνητο αλλά η γυναίκα δεν βρισκόταν στο εσωτερικό του.

 

Με εντολή Τόσκα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πλημμυρισμένες περιοχές

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα οι περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ Τόσκας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης συμμετείχαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη με συναρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα, με θέμα τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών των καταστροφικών ακραίων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστηκε 612 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ