Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 02:34

Διανομή ροδάκινων σε οργανώσεις πολυτέκνων και σε Μητροπόλεις ζητούν οι παραγωγοί

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Να συμπεριληφθούν στους αποδέκτες παραλαβής των προς διανομή προϊόντων, τόσο οργανώσεις πολυτέκνων όσο και Μητροπόλεις, όπως είχε γίνει και πέρυσι, αλλά και να αυξηθούν οι ποσότητες φρούτων που θα οδηγηθούν σε χυμοποίηση με σκοπό την μετέπειτα δωρεάν διανομή του μεταποιημένου προϊόντος, ζήτησαν εκπρόσωποι των παραγωγών που συναντήθηκαν χθες στην πλατεία Βάθης. 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης ανέφερε ότι «η εξαίρεση πολυτεκνικών οργανώσεων και Μητροπόλεων από το πρόγραμμα, σε συνδυασμό και με τη μείωση του εισοδηματικού κριτηρίου των δικαιούχων της δωρεάν διανομής στα 3.000 ευρώ, περιορίζουν δραματικά τη διάθεση των προϊόντων». 

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν διανεμηθεί περί του 5.000 τόνους ροδάκινου και φέτος προβλέπεται ότι η διανομή θα αφορά σε 3.000 τόνους. Υπενθυμίζεται ότι το εγκεκριμένο από την ΕΕ πρόγραμμα δωρεάν διανομής σε απόρους είναι ύψους 21 εκατ. ευρώ και φέτος εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας, ενώ πέρυσι είχε υλοποιηθεί από το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Διαβάστηκε 174 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις