Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 20:55

Η θέση μας - Ο Άγιος Γεώργιος ενός μικρού θαύματος

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Ένας πραγματικός leader στην αγορά κηπευτικών της χώρας μας είναι ο Άγιος Γεώργιος του δήμου Βέροιας. Ένα χωριό περίπου 1.600 κατοίκων, που καταφέρνει να έχει κυρίαρχο ρόλο στον τομέα των κηπευτικών προϊόντων στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, και όχι μόνο. Ένα χωριό με αγρότες 365 ημερών ετησίως, μέσω των θερμοκηπίων τους, που διέκριναν εναλλακτικές διεξόδους στην αγροτική παραγωγή σε καιρούς που το ροδάκινο παρουσίαζε ενδογενή και εξωγενή προβλήματα.

Κι όχι μόνο αυτό, πέρασαν σύντομα στον τομέα της μεταποίησης, μεγιστοποιώντας τα κέρδη και το οφέλη τους, ενεργοποιώντας παράλληλα όλα τα μέλη της οικογένειάς τους στην κατεύθυνση αυτή. Και στο διάβα του χρόνου, επέλεξαν την αναζήτηση νέων προϊόντων, προκαλώντας το ενδιαφέρον των αγορών.

Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στον Άγιο Γεώργιο και τους παραγωγούς του, που κατάφεραν να ξεχωρίσουν γι’ αυτή τη δυναμική στροφή τους στον αγροτικό τομέα. Και παραμένουν ζωντανοί, έχοντας από κοντά τα νιάτα του χωριού τους να τους υποστηρίζουν στην προσπάθεια αυτή, με γιορτές ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων τους. Όπως η γιορτή κηπευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού (Κυριακή βράδυ)!

Αν δεν είναι ένα μικρό θαύμα, είναι σίγουρα μια αξιέπαινη δραστηριότητα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Διαβάστηκε 2576 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ