Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 11:23

Άρωμα ξινόμαυρου στο συνέδριο οινικού τουρισμού στη Σαντορίνη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πέσαμε πάνω σε... γνωστές φυσιογνωμίες αναζητώντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό για το συνέδριο του οινοτουρισμού που γίνεται αυτό το τριήμερο στη Σαντορίνη, με σημαντικές εισηγήσεις από εξειδικευμένους του χώρου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον γιο του Στέλιο, και από πίσω τους ο αντιδήμαρχος Νάουσας Δημήτρης Μάντσιος. Η Νάουσα πάντα με βαρύνουσα θέση στο ποιοτικό κρασί. Και τη σημερινή πραγματικότητα στον τουρισμό να θέτει νέες προτεραιότητες στην αναπτυξιακή ατζέντα των προορισμών. Και τον οινικό τουρισμό πάντα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

«Ο οινικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις παραδοσιακά αγροτικές και οικονομικά µμειονεκτικές περιοχές και να προσδώσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις οινοπαραγωγικές περιοχές, αποφέροντας κέρδη στις αμπελουργικές καλλιέργειες και οινοποιητικές επιχειρήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

 

«Το κρασί δεν είναι συνδεδεμένο µόνο µε τις διατροφικές συνήθειες του Έλληνα, αλλά και µε τη θρησκευτική και λαϊκή παράδοση και µε την πολιτιστική του κληρονομιά. Ακριβώς τη διατήρηση και ανάδειξη αυτής της κληρονομιάς υποστηρίζει ο οινικός τουρισμός, αυτή η ειδική μορφή αγροτουρισμού, που προτείνει στον επισκέπτη να ακολουθήσει µία προσεκτικά επιλεγμένη διαδρομή, η οποία διασχίζει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία μιας αμπελουργικής ζώνης και να επισκεφτεί επιλεγμένες οινοπαραγωγικές μονάδες, να δοκιμάσει τα τοπικά κρασιά συνοδευμένα από παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής και να περιηγηθεί σε παραδοσιακούς οικισμούς και αρχαιολογικούς χώρους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστηκε 495 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις