Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 03:57

Η θέση μας - Γυναίκες που δείχνουν τον δρόμο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την κάλυψη των δαπανών ψηφιακής μαστογραφίας από τον ΕΟΠΥΥ ζήτησαν και πέτυχαν γυναίκες βουλευτές πριν λίγες μέρες. Μάλιστα, μέσα στον Οκτώβριο, μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Πρόκειται για την εκπλήρωση ενός αυτονόητου αιτήματος που επιτρέπει σε όλες τις γυναίκες της χώρας να προστατεύσουν το δικαίωμά τους στη ζωή. Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί, ιατρικά και κοινωνικά, έναν από τους πλέον σύγχρονους και ασφαλείς τρόπους διάγνωσης-πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Είναι μια μέθοδος πολύ πιο εξελιγμένη και ασφαλής από την αναλογική μαστογραφία, που αυξάνει τις πιθανότητες εντοπισμού του καρκίνου του μαστού σε αρχικό στάδιο και κατ’ επέκταση των δυνατοτήτων η ασθένεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Παρότι πρωτοβουλία λίγων βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση συνυπεγράφη τελικά από 45 γυναίκες βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων. (Από την Ημαθία η Φρόσω Καρασαρλίδου.) Οι Ελληνίδες βουλευτίνες νίκησαν! Η ψηφιακή μαστογραφία θα συνταγογραφείται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τον αν. υπουργό Οικονομικών, ενώ οι συναρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχουν ήδη υπογράψει.

Αυτή η καλή εξέλιξη, αυτή η μεγάλη νίκη των βουλευτίνων μας, ίσως θα μπορούσε να γίνει ένα υγιές παράδειγμα στην πολιτική μας ζωή. Ώστε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του τόπου, από τα οποία κρέμεται η ίδια μας η ζωή και η χώρα μας. Μήπως και προλάβουμε τα χειρότερα.

Διαβάστηκε 317 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ