Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 20:33

Ακόμη ένα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ σε Ημαθία και Πέλλα για την αγροτική παραγωγή

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πολυπληθές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΚΕ κ. Βίτσα, τον ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγονο, τη βουλευτή κ. Χαραλαμπίδου, του περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Θεοδωρόπουλο  και Χειμώνα, το μέλος της Κ.Ε. κ. Παυλίδη  και τον συντονιστή κ.  Χαμπίδη, μέλος του αγροτικού τμήματος του Σύριζα, επισκέφτηκαν τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε συνάντηση με τους συνεταιρισμούς της περιοχής Νάουσας στις εγκαταστάσεις του ΑΣΟΠ Επισκοπής, όπου το χαλάζι προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.
Οι συνεταιρισμοί στάθηκαν κυρίως όμως στο εμπάργκο αφού η αγορά της Ρωσίας απορροφά το 80-90% της παραγωγής ροδάκινων. Ανάφεραν τη νέκρωση της αγοράς της περιοχής λόγω έλλειψης εσόδων, της αδυναμίας αγοράς εφοδίων για τη νέα χρόνια, για το χάσιμο χρημάτων ακόμη και από ποσότητες που πουληθήκαν πριν το εμπάργκο και  για την απώλεια υποδομής άνω των 10 εκ. ευρώ που στήσαν για την αγορά της Ρωσίας.
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε στη Βέροια οι ομιλητές τόνισαμ ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να προβλέψει την αντίδραση των Ρώσων και να είναι προετοιμασμένη. Οι κυβερνήσεις του Νότου θα έπρεπε να μπουν μπροστά και να αποκλιμακώσουν το θέμα με τη Ρωσία. Επίσης, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει στην ΕΕ την αύξηση των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς. Να διατεθούν τα προϊοντα σε ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς και να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στη διακίνηση του ροδακίνου. Επίσης πρέπει να αποφευχθεί η απόσυρση. Για τα προϊόντα που είναι σε εξέλιξη, π.χ. ακτινίδια, θα πρέπει να στηριχθούν οι παραγωγοί και να παγώσουν οι οφειλές τους.
Διαβάστηκε 157 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ