Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 18:06

ΔΗΜΑΡ για τα μέτρα στα ροδάκινα: Μόλις 317.000 για την Ελλάδα και τις επιπτώσεις να συνεχίζονται!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Διέψευσε τις μεγαλόστομες κυβερνητικές εξαγγελίες των προηγούμενων ημερών για ειδική μέριμνα στον κλάδο ο κανονισμός της Ε.Ε. για τους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών που δημοσιεύθηκε σήμερα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

«Εκτός αν το αρμόδιο υπουργείο θεωρεί ικανοποιητικό ποσό τα 3 εκ. ευρώ που διατίθενται για δραστηριότητες προώθησης στην Ε.Ε. εκ των οποίων μόλις τα 317.215 ευρώ για τη χώρα μας», σημειώνει, σχολιάζοντας ότι απαιτείται άμεση παρέμβαση από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να διεκδικήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαρκών αποζημιώσεων με κοινοτικούς πόρους. Η Ε.Ε., μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μπορεί να διαθέσει αρχικά 420 εκ. ευρώ, τα οποία έχει ως αποθεματικό ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις κρίσεων. Παρόλα αυτά έχει  ανακοινωθεί προβλεπόμενος προϋπολογισμός μόλις 125 εκ. ευρώ για όλη την Ε.Ε..

 

Το κυριότερο είναι ότι το ρωσικό εμπάργκο θα συνεχίζει να επιφέρει επιπτώσεις στις εξαγωγές που έχουν προγραμματιστεί από εδώ και στο εξής για αρκετά αγροτικά προϊόντα. Κάθε επιπρόσθετη καθυστέρηση από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους παραγωγούς και την ελληνική αγροτική οικονομία.»

Διαβάστηκε 212 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ