Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 18:28

Πρόγραμμα ενίσχυσης εισοδήματος αντίστοιχο με του ροδάκινου ζήτησαν οι μηλοπαραγωγοί στην Αγιά

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με έντονη παρουσία αγροτών και από την Ημαθία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αγιά της Λάρισας συγκέντρωση διαμαρτυρίας μηλοπαραγωγών Θεσσαλίας και Μακεδονίας για τις ζημιές από το ρώσικο εμπάργκο, με τεράστιες αδιάθετες ποσότητες μήλων σε ψυκτικούς θαλάμους. Το βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν: «Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος – δεν θα πληρώσουν οι αγρότες το εμπάργκο στη Ρωσία.»

 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι η πρώτη απάντηση των αγροτών στο γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση από το αρμόδιο υπουργείο στη διαφαινόμενη, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, τεράστια τελική ζημιά από τη διαμορφούμενη κατάσταση σε σχέση με το ρωσικό εμπάργκο.

Τα βασικά αιτήματα των μηλοπαραγωγών είναι:

 

  • Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος είτε από το πρόγραμμα ενίσχυσης ήσσονος σημασίας είτε από άλλους πόρους, όπως έγινε ήδη στα ροδάκινα για τον ίδιο λόγο.
  • Η ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από την απόφαση της Ε.Ε. για το εμπάργκο, καθώς το 51% των ελληνικών εξαγωγών του συνόλου των προϊόντων γίνεται στη Ρωσία.
  • Να εξαιρεθούν από το εμπάργκο όλα τα ελληνικά προϊόντα που εξάγονται στη Ρώσικη αγορά και όχι μόνο τα πορτοκάλια, ροδάκινα, φράουλες, που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση.
Διαβάστηκε 143 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις