Κυριακή, 02 Αυγούστου 2015 21:02

Η άλλη, απαισιόδοξη, πλευρά για το... κάπνισμα των φουγάρων των ΄Κλωστηρίων Ναούσης΄!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος για τις προοπτικές των κλωστηρίων της Κομοτηνής. δηλώνει στην "Καθημερινή της Κυριακής"  ο Σταμάτης Κουρούδης, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» που έστησε τα δύο εργοστάσια στη Μαρώνεια και τη Ροδόπη, μαζί με τον Χρίστο Λαναρά, πατέρα. Όπως τονίζει, «είναι πολύ περιορισμένες οι δυνατότητες για την κλωστοϋφαντουργία -έναν κλάδο μεγάλης εντάσεως εργασίας- στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με δεδομένη την παραγωγική ισχύ των χωρών της Ανατολής». Ο κ. Κουρούδης, που δραστηριοποιείται πολιτικά με το «Ποτάμι», εντάσσει τις υποσχέσεις περί επαναλειτουργίας στην ίδια ψηφοθηρική λογική, σε πείσμα της οικονομικής πραγματικότητας, που διακατείχε και τις τελευταίες κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου.

Προσωπικά θα συμφωνήσω μαζί του, αφού ο υπεραισιόδοξος κ.Μουσουλίδης, που ορίστηκε πρόεδρος από τις πιστώτριες τράπεζες,επί ΓΑΠ, δηλώνει ότι... η νέα εταιρεία θα έχει ως ιδιοκτήτες τις τράπεζες, το δημόσιο, τους εργαζόμενους και σε κάποιο βαθμό και τους παλιούς μετόχους. Κάτι σαν ένα... Κολχόζ που επεξεργάστηκε η "Αριστερή Πλατφόρμα" και παρουσίασε ο κ. Λαπαβίτσας στην περιοχή μας!

Καλό είναι να σταματήσουν να δίνουν κάποιοι φρούδες και ψηφοθηρικές ελπίδες στους ανέργους του Λαναρά.

Καλό θα είναι να μας πουν για το ίδιο... παραμύθι, που παρουσιάστηκε μετά βαΐων, κλάδων και... Κατσέλη (τότε υπουργό του ΓΑΠ και νυν κυβερνητικό στέλεχος!) το πώς θα μπορέσει να ανακάμψει μια βιομηχανία με ζημιές 350 εκ. ευρώ!

Τέλος καλό θα είναι να μας πουν αν υπάρχουν όλα τα μηχανήματα στον Στενήμαχο ή κάποια έχουν ήδη πουληθεί.

Καλά τα οράματα για το "κάπνισμα των φουγάρων" των εργοστασίων της Νάουσας, αλλά ήταν επίκαιρα καμιά εικοσαριά χρόνια πριν, όταν τα εξήγγειλε προεκλογικά και φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκαν ο αείμνηστος δήμαρχος Δημήτρης Βλάχος.

Διαβάστηκε 109 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις