Σάββατο, 30 Απριλίου 2016 08:52

Επιτρέπεται η απόσυρση και χυμοποίηση ακτινιδίων. 2.000 τόνοι στα σχολεία της Βέροιας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την απόσυρση ποσοτήτων ακτινιδίων με σκοπό τη χυμοποίηση και τη διάθεση του παραγόμενου χυμού σε δικαιούχους κοινωνικούς φορείς (σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων κτλ) καθιστά δυνατή η σχετική απόφαση, την οποία υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου «η υπογραφή της απόφασης αυτής ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα των Οργανώσεων Παραγωγών και προσφέρει ένα πρόσθετο εργαλείο στις Οργανώσεις να διοχετεύουν τα προϊόντα σε περιόδους κρίσεως κάνοντας χρήση των επιχειρησιακών τους προγραμμάτων».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «με την απόφαση εισάγεται για πρώτη φορά στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό χυμός με βασικό συστατικό το ακτινίδιο. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους αποδέκτες-υπεύθυνους για τη διανομή (π.χ. Δήμοι) να διανείμουν με άνεση και χωρίς πίεση χρόνου ένα υγιεινό προϊόν στα ωφελούμενα πρόσωπα. Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι με την απόφαση αυτή αξιοποιούνται πρόσθετα ευρωπαϊκά κονδύλια που ήταν διαθέσιμα για τους Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι πλήττονται από την κρίση και από το ρωσικό εμπάργκο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική απόφαση συνεργασίας με τη Venus, την ΑΛΜΜΕ και τον Α.Σ. Μέσης έλαβε τη Μ. Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, για χυμοποίηση 2.000 τόνων, με γλυκαντική ουσία το σταφύλι, έτσι ώστε να μπορέσουν να διανεμηθούν στα σχολεία, όπως προβλέπεται.

Διαβάστηκε 194 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις