Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 11:08

Σειρά δράσεων για την άθληση ατόμων με αναπηρία στο ΕΕΕΕΚ Νάουσας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με στόχο την κινητοποίηση των μαθητών στην κατεύθυνση ενός δραστήριου τρόπου ζωής και την ενίσχυση της ευεξίας, στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, πραγματοποιήθηκε σειρά δράσεων με κεντρικό θεματικό άξονα, την «Άθληση Ατόμων με Αναπηρία».

Μετά από κοινή απόφαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάουσας, προσκλήθηκε στο συγκρότημα ο Παραολυμπιονίκης Σφαιροβολίας, Αναστάσιος Τσίου (Χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008» και 8η θέση στο «Λονδίνο 2012»).

Στην αίθουσα εκδηλώσεων έγινε παρουσίαση του αθλητή, στους μαθητές των τριών σχολικών μονάδων, με φωτογραφικό υλικό και με προβολές ταινιών, από τη μεγάλη συμμετοχή του σε σειρά διεθνών αγώνων στη διάρκεια της καριέρας του. Ακολούθησε ομιλία του και διαδραστική συζήτηση, που αποδείχτηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για όλους όσους συμμετείχαν.

Παρουσιάστηκε ακόμη φωτογραφικό υλικό,  σχετικά με τη συμμετοχή μαθητών, Ειδικών Σχολείων της  Ημαθίας, στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες των Special Olympics «Idaho 2009» - Η.Π.Α. και  μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Νάουσας  στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες των Special Olympics «South Korea 2013» - Ασία και στους Πανελλήνιους Εαρινούς Αγώνες Special Olympics Hellas 2016 , στο Λουτράκι.

Ακολούθησε σειρά βιωματικών κινητικών δράσεων, στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος, όπου παρουσιάστηκαν πέντε (5) σταθμοί προσαρμοσμένων αθλημάτων:

1. Bocce

2. Βόλεϋ καθιστών

3. Goalball (για άτομα με τύφλωση)

4. Σφαιροβολία – καθιστή θέση (σε αναπηρικό αμαξίδιο)

5. Ακοντισμός – καθιστή θέση (σε αναπηρικό αμαξίδιο)

 

Συμμετείχαν, κατά ομάδες και με μεγάλο ενδιαφέρον, όλοι οι μαθητές των σχολείων.

Διαβάστηκε 310 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις