Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 02:21

Τολμούν και κρατούν σταθερά το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τέσσερις παραστάσεις έδωσε φέτος η ομάδα Έκφραση Α» του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (1, 2 και 3 Οκτωβρίου) με την «Παρεξήγηση» του Καμύ,αποδεικνύοντας ότι κατάφερε να κάνει ένα σταθερό κοινό που παρακολουθεί ανελλιπώς τη δουλειά της, με την καθοδήγηση του ταλαντούχου και ιδιαίτερα «ψαγμένου» στο είδος του θεάτρου που αγαπάει, Κώστα Αποστολίδη. Η θεατρική του Ομάδα έχει τελικά το κοινό της και υπηρετεί σωστά και με πολλή δουλειά, ένα ειδικό και δύσκολο, κυρίως, ρεπερτόριο, σε βαθμό που προβληματίζεσαι για το τί σημαίνει ερασιτέχνης και τί επαγγελματίας ηθοποιός.

Και μετά από ατελείωτες ώρες δουλειάς ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, πάνω σ’ ένα δύσκολο θεατρικό κείμενο του Αλμπέρ Καμύ, τόλμησαν και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενα αξιοπρεπές! Μάλιστα, ένα πρόβλημα υγείας του σκηνοθέτη λίγες ημέρες πριν την παράσταση, συσπείρωσε την Ομάδα που με συγκίνηση και πολύ αγάπη του αφιέρωσε και τις 4 παραστάσεις στη Στέγη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική που συνομιλούσε με αρμονία με το κείμενο και τα συναισθήματα των ηθοποιών, γράφτηκε ειδικά για την παράσταση από τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και τον Λάζαρο Μπίντση που έπαιζαν ζωντανά στο παρασκήνιο. 

Στην παράσταση (με δύο διανομές) συνετέλεσαν: Σκηνικά: Ελπίδα Καλογερίδου Kοστούμια: Ελπίδα Καλογερίδου – Ομάδα Έκφραση Α’ Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης - Λάζαρος Μπίντσης  Πιάνο: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης Sound effects and ambient performance: Λάζαρος Μπίντσης Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος - Κωνσταντίνος Αποστολίδης Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Βέιου – Θεοδώρα Καραγιάννη Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

 Τους ρόλους ερμήνευσαν: Μητέρα: Μαίρη Μεγγιάνη – Κάτια Κουπίδου Μάρθα: Έλσα Πιπερίδου – Μαρία Κυροπούλου Ζαν: Δημήτρης Τζιμογιάννης Μαρία: Βίκυ Κουκάρα Υπηρέτης: Νίκος Μανούδης

 

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν προφανώς και δεν είναι τυχαίος ο αριθμός των νέων εγγραφών στο Τμήμα αλλά και γενικότερα στα τμήματα θεατρικής υποδομής του ΔΗΠΕΘΕ, που σιγά-σιγά ξεκινούν να δουλεύουν για μία ακόμα δημιουργική χρονιά!

Σ. Γκ.

Διαβάστηκε 1265 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις