Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 08:00

Το ΓΕΛ Μελίκης και στην Ισπανία

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ΓΕΛ Μελίκης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος σύμπραξης σχολικών μονάδων «Erasmus+ KA2» πραγματοποίησε επταήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη πόλη του Alcoy από 2 έως 8 Οκτωβρίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο τεχνικής εκπαίδευσης Escuela F.P. Salesianos Juan XXIII με θέμα την καλλιέργεια και την εξάσκηση δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού, μέσω της διεξαγωγής μαθητικών διαγωνισμών σε εργαλεία γραφείου Η/Υ.

Η αποστολή του σχολείου μας αποτελούμενη από το Διευθυντή κ. Κουφόπουλο Στέφανο, τους εκπαιδευτικούς Θεοδωρίδου Ελένη και Μαρρά Σωτήριο, και τέσσερις μαθητές της Β΄ Λυκείου, εκπροσώπησε το ΓΕΛ Μελίκης και συμμετείχε στις προγραμματισμένες δράσεις. Στη συνάντηση αυτή εκτός από το σχολείο μας συμμετείχαν τα εταιρικά σχολεία από την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Τσεχία.

Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στις αποστολές, στο δημαρχιακό μέγαρο την Τρίτη 4 Οκτωβρίου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ήταν θερμότατη και απέδειξε για ακόμη μια φορά τη ζέση μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης του Alcoy. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η πόλη της Βαλένθια την οποία επισκεφθήκαμε κατά την τελευταία ημέρα της παραμονής μας στην Ισπανία.

Επίσης, στο πλαίσιο του βιομηχανικού τουρισμού, μια ειδική μορφή του πολιτιστικού τουρισμού που προωθείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, επισκεφτήκαμε την εταιρία επεξεργασίας ελιάς «Serpis» και την εταιρία «Alhambra» που κατασκευάζει εξαιρετικές χειροποίητες κιθάρες, χαρακτηριστικά δείγματα της περιοχής.

Αποφασιστικής σημασίας στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία εφήβων μαθητών διαφορετικής καταγωγής και κουλτούρας. Επίσης, είναι δυνατό να επιτευχθούν η εξοικείωση και η επικοινωνία μέσω των ξένων γλωσσών, η ανάπτυξη συνεργασίας και κυρίως η κατάρριψη στερεοτύπων που σχετίζονται με την καταγωγή, τη θρησκεία, το έθνος, τη γλώσσα, αποκομίζοντας θαυμαστά αποτελέσματα. Επιπλέον, ζητούμενο αποτελεί η διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής και συνείδησης,. μιας Ευρώπης με κοινό πρόσωπο αλλά με πολλές διαφορετικές εκφράσεις, οι οποίες θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους του Ευρωπαίους να εντοπίζουν το δικό τους σημείο αναφοράς.

 

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί τον προσεχή Μάρτιο, όταν  θα υποδεχθούμε  στη χώρα μας μαθητές και σχολεία από την Τσεχία, την Κροατία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία, για να ανταποδώσουμε τη φιλοξενία και να εμπεδωθούν περαιτέρω οι στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας.

Διαβάστηκε 360 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ