Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 11:50

Σε ιδιώτη μέσω ΤΑΙΠΕΔ ο Παρνασσός. Άκρα του τάφου σιωπή για το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον κατάλογο των 55 ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, σύμφωνα με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής. Η αξιοποίηση του χιονοδρομικού φαίνεται ότι δρομολογείται με την παραχώρηση σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων, συνολικής έκτασης 11.000 στρεμμάτων.

Αντίστοιχος σχεδιασμός για το χιονοδρομικού Σελίου δεν φαίνεται να υπάρχει, με τη διοίκηση Παντελίδη να παραμένει έντονα προβληματισμένη για τη νέα περίοδο και έτοιμη να παραιτηθεί. Μόλις πριν δύο μέρες εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς (170.000 ευρώ), σαφώς κατώτερος των αναγκών του κέντρου, την ώρα που τον περασμένο Φεβρουάριο έγιναν δύο προσλήψεις μονίμων με τον νόμο Πεπονή, χωρίς όμως η διοίκηση να έχει τη δυνατότητα να τους πληρώσει.

Μιλώντας στο laos-epea.groπρόεδρος Ανδρέας Παντελίδης δήλωσε εντόνως προβληματισμένος με την αδιαφορία που δείχνει η κεντρική διοίκηση για το μέλλον του χιονοδρομικού, υπογραμμίζοντας ότι θα περιμένει τον προϋπολογισμό για να βάλει κάποια σειρά μέχρι τέλος Ιουλίου και μετά να αποχωρήσει.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς χρήματα και χωρίς καμία βοήθεια και ενδιαφέρον από κανέναν, δεν έχει νόημα να παλεύουμε. Εμείς αποχωρούμε, κι ας έλθει η νέα διοίκηση τον προσεχή Οκτώβριο να αναλάβει να βρει λύσεις», τόνισε ο κ. Παντελίδης.

 

Κι άλλες μεταβιβάσεις

Επιπλέον συνεχίζεται η μεταβίβαση των ξενοδοχείων ΞΕΝΙΑ ανά την Ελλάδα, όπως το τουριστικό συγκρότημα Ξενία του Ναυπλίου, το Pavillon Ξενία της Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα κ.α., ενώ το δρόμο της αξιοποίησης παίρνει και το Κτήμα Σκάλας στη Σκοτίνα Πιερίας, έκτασης 404 στρεμμάτων, εξαιρουμένων των δασικών εκτάσεων και των εκτάσεων του αιγιαλού, της παραλίας και των ελών που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου.

 

Στα ενδιαφέροντα ακίνητα περιλαμβάνονται ακόμη δύο εκτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής, η πρώτη, 643 στρεμμάτων και η δεύτερη 271 στρέμματα, τα οποία εντάσσονται στην έκταση των αγροτικών φυλακών, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται  οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Θεραπείας Ουσιοεξαρτωμένων Κρατουμένων Βόρειας Ελλάδας (ΕΚΘΟΚ) και οι κτιριακές εγκαταστάσεις αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας (κεντρικό κατάστημα).

Διαβάστηκε 395 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις