Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 22:11

Ιζαμπέλα Βαρβαρέσου. Εύχομαι τα παιδιά μας να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της επιχείρησης. Φωτορεπορτάζ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Συγκινησιακά φορτισμένη αλλά αισιόδοξη και ελπιδοφόρα για το μέλλον της επιχείρησης ήταν η εκδήλωση συμπλήρωσης των 50 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της Βαρβαρέσος, το βράδυ της Κυριακής στο Κιόσκι. Μια εκδήλωση παρουσία 500 περίπου εργαζομένων και συνεργατών, παλιών και νέων, της επιχείρησης, που καταχειροκρότησαν συγκινημένοι τις αναφορές στην πενηντάχρονη ιστορική διαδρομή της, θυμήθηκαν καλές και δύσκολες στιγμές, συνάντησαν παλιούς συνεργάτες και φίλους, κοινός παρανομαστής των οποίων ήταν η εταιρεία Βαρβαρέσος.

Η εκδήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί και ένα μνημόσυνο στην αξία και την προσφορά του Γρηγόρη Βαρβαρέσου στην επιχείρηση και την τοπική κοινωνία, με πολλές αναφορές στον αείμνηστο ιδρυτή. Για τις τεχνικές και οργανωτικές του γνώσεις και ικανότητες, αλλά και την έμφαση στην προστασία του εργαζομένου (Χρήστος Βαδόλας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων), για τη σαγηνευτική προσωπικότητά του, την έφεσή του στην καινοτομία και την ποιότητα (Τάσος Βαλσαμίδης) κ.ά.

Στην προτίμηση της εταιρείας να επεκταθεί και να αναπτυχθεί στον τόπο της και όχι σε περιοχές υψηλών κινήτρων στάθηκε ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, ζητώντας από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια.

Η νέα φουρνιά της επιχείρησης, Σεσίλ Βαρβαρέσου, καθώς και ο υπεύθυνος παραγωγής κ. Καζάζης, στάθηκαν στα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και της προοπτικής της επιχείρησης. Στους 8.500 τόνους ετήσιας παραγωγής και τους νέους πελάτες μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον απολύτως ανταγωνιστικό με χώρες χαμηλού κόστους, αλλά και την ανάπτυξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων, με την αφοσίωση στην ποιότητα, τη γρήγορη ανταπόκριση, τις διακρίσεις και τις πιστοποιήσεις.

Η πρόεδρος της επιχείρησης Ιζαμπέλα Βαρβαρέσου αναφέρθηκε στους 216 σήμερα εργαζόμενους με τα δύο εργοστάσια, όταν ήταν 220 στα τρία, στις 85 νέες προσλήψεις των τελευταίων δύο ετών, στα 600 άτομα που έχουν πάρει σύνταξη από την επιχείρηση, στις 4,5.000 τόνους νήματα ετησίως, αλλά και τη στήριξη 20 επιχειρήσεων δορυφόρων στην περιοχή, ευχόμενοι τα δικά τους παιδιά να γιορτάζουν τα 100 χρόνια της Βαρβαρέσος!

Τέλος ο αποχωρών Κώστας Βαρβαρέσος, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή και τα εμπόδια της επιχείρησης, που αντιμετωπίστηκαν όμως με λεβεντιά, αγώνα και αξιοπρέπεια. Μνημόνευσε τον παππού του Κωνσταντίνο και τη μητέρα του Καίτη για τα όσα πρόσφεραν στον πατέρα του Γρηγόρη, ενώ ευχήθηκε στην αδελφή του Τασία γρήγορα να βρει και η ίδια τον δρόμο για τη σύνταξη.

Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία Νάουσας απέδωσε τέσσερα τραγούδια, ένα εκ των οποίων και το Τζαμάικα, αγαπημένο του ιδρυτή της Βαρβαρέσος.

Στην εκδήλωση, εκτός όσων αναφέρθηκαν ήδη, παραβρέθηκε η βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, ο πρώην δήμαρχος Γρηγόρης Λιόλιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου κ.ά.

Αργότερα θα σας δώσουμε video από την εκδήλωση και τις ομιλίες.

Διαβάστηκε 1457 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 09:20 δημοσιεύθηκε από ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΔΕΩΝ

    Συγχαρητήρια. Εύχομαι στη νεά γενιά της Βαρβαρέσος κάθε επιτυχία και στους παλαιότερους υγεία πάνω απο όλα.
    φιλικά
    ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΔΕΩΝ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ