Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 07:40

Ιεράρχηση Προτεραιοτήτων για τη νέα Δημοτική Αρχή. Της Συρμούλας Τζήμα*

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όσο πλησιάζουμε προς την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, οι συζητήσεις των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και δη της πλειοψηφούσας παράταξης, περιστρέφονται αποκλειστικά και μόνο γύρω από τις θέσεις, την νομή της εξουσίας και πιθανόν τις αμοιβές που συνοδεύουν τις θέσεις ¨προσφοράς¨.

 

Βεβαίως είναι λογικό, αναμενόμενο ίσως, όχι όμως αρκετό να καλύψει γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας που και ο πιο χυδαίος κυνισμός της εποχής μας δεν μπορεί να συγκαλύψει. Έχουμε εικόνες δολοφονίας αμάχων στην λωρίδα της Γάζας, δολοφονούνται παιδία που δεν είδαν ακόμη την πλήρη διαδρομή του ήλιου από την Ανατολή σε Δύση. Όλα αυτά, κάτω από μια περίεργη σιγή της λαλίστατης ,σε άλλα, παγκόσμιας κοινότητας, υπό το αδιάφορο βλέμμα των ισχυρών που μετρούν ήδη  κέρδη-ζημίες πάνω στα άταφα σώματα παιδιών.

Θα περιμέναμε ,λοιπόν, από την νεοεκλεγείσα Δημοτική αρχή, παράλληλα με τις όποιες πνευματικές ανησυχίες ¨προσφοράς¨, να καλέσει δια του νέου Δημάρχου το πολιτικό προσωπικό του τόπου, τους φορείς και τους πολίτες που επιθυμούν συστράτευση και να στείλει ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν αυτές τις πράξεις αποτροπιασμού.

Όποιοι δεν καταδικάζουν απερίγραπτα τις σφαγές αυτές και συμπορεύονται με αντιλήψεις περί εθνικού δικαίου δεν έχουν θέση ανάμεσα μας, είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα. Τον σεβασμό μας και τα όσα απολαμβάνουν  από τη δική μας κοινωνία δικαίως θα πρέπει να τα αποδίδουν και προς τρίτους. Η επιλογή απλή και δική τους.

Φυσικά γνωρίζω ότι η συνθήκη αυτή δεν είναι ικανή να λύσει το πρόβλημα , είναι όμως αναγκαία σε μια κοινή προσπάθεια επίλυσης του. Για δε τους κυνικούς , που θα καγχάσουν μιλώντας για ευαισθησίες πέραν των επιτρεπομένων για την εποχή μας ορίων , ας κοιτάξουν τα φοβισμένα μάτια των παιδιών που βομβαρδίζονται και θα δουν ότι είναι τα μάτια των δικών τους παιδιών.

 

κ. Δήμαρχε, τολμήστε και σταθείτε όρθιος, δικαιώστε αυτούς, που σας τίμησαν με την ψήφο τους, ας κάνουμε υπερήφανους για τις τοπικές αρχές τους πολίτες του ευλογημένου αυτού τόπου, εισπράξτε εσείς το πολιτικό όφελος, είμαι και είμαστε πιστεύω όλοι οι πολίτες ανεπιφύλακτα ενωμένοι σε μια τέτοια προσπάθεια. Ας δώσουμε στον τόπο την ευκαιρία να κάνει το χρέος του.

 

* Τζήμα Συρμούλα

 

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας

Διαβάστηκε 253 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις