Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014 14:37

Ένταση των αστυνομικών ελέγχων από τον Σεπτέμβριο με περισσότερο προσωπικό. Επίσκεψη ΚΕΠΚΑ στον αστυνομικό διοικητή Νάουσας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον αστυνομικό διευθυντή Νάουσας επισκέφτηκε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, πάντα ανοικτό για συνεργασία με όλους τους φορείς σε θέματα που αφορούν τον καταναλωτή και το περιβάλλον. Η αντιπροσωπεία του ΚΕ.Π.ΚΑ. αποτελούνταν από την Πρόεδρο Σταυρούλα Μολύβα, τον Γ. Γραμματέα Δημήτρη Βογιατζή και τον Ταμία Ανέστη Παπάζογλου και έθεσε τους προβληματισμούς και τις διαμαρτυρίες της σε θέματα καθημερινότητας. Σε όλα τα παραπάνω ο αστυνομικός διευθυντής ήταν γνώστης των καταστάσεων και είδε θετικά τις προτάσεις, υποσχόμενος ότι θα πράξει σύμφωνα με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα έχει περισσότερους αστυνομικούς.

Πρότασή του ΚΕΠΚΑ είναι να πραγματοποιηθεί μια ημερίδα σε συνεργασία και με το κέντρο για να ενημερωθούν τόσο οι πεζοί, όσο και για οι οδηγοί για τη σωστή οδική συμπεριφορά.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

1. Η ηχορύπανση που προξενούν τα μεγάφωνα των πλανόδιων “καλών παιδιών” - παλιατζήδων καθώς και των πωλητών εποχιακών φρούτων και άλλου είδους λαχανικών, όλη την ημέρα, και μάλιστα πολλές            φορές σε ακατάλληλες ώρες, με την ένταση στη διαπασών με αποτέλεσμα την ενόχληση και τον εκνευρισμό των κατοίκων. Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί μοχθούν για το μεροκάματο όλη τη μέρα, αλλά η κακή χρήση των μεγαφώνων δεν βοηθάει στην αύξηση της πελατείας αντιθέτως αυξάνονται τα παράπονα για την ανεξέλεγκτη χρήση.

2. Επίσης, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι έντονο το φαινόμενο της ηχορύπανσης από τα μηχανάκια. Βέβαια, αυτού του είδους η ενόχληση δεν συμβαίνει μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους,                                         Πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο οι διάφοροι ιδιοκτήτες των μηχανών να περνούν με μεγάλη ταχύτητα ή και να κάνουν κόντρες και σούζες  μέσα στην πόλη. Οι κάτοικοι δικαιολογημένα παραπονούνται και        δυσανασχετούν και συχνά απευθύνονται στο κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.          

 

3. Ένα άλλο θέμα συναφές με το προηγούμενο είναι και η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα στις διαβάσεις. Σύμφωνα με ΑΡΘΡΟ 39 : Συμπεριφορά των οδηγών προς τους πεζούς οι οδηγοί θα πρέπει να σέβονται τους πεζούς. Όμως αυτό το άρθρο συχνά καταπατείται. 

Διαβάστηκε 182 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις