Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 15:37

Επίσπευση διαδικασιών για την έκδοση αδείας στο χιονοδρομικό κέντρο ζήτησε ο Τάσος Καραμπατζός

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η προώθηση των διαδικασιών για τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου στα 3-5 Πηγάδια που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, ήταν το θέμα της ενημερωτικής σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο με πρωτοβουλία του δημάρχου Τάσου Καραμπατζού. Θυμίζουμε ότι με το Ν. 4280/2014 -άρθρο 52 παρ. 8- που ψηφίστηκε πρόσφατα επιλύονται οριστικά ζητήματα που αφορούν τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, οι οποίες βρίσκονται σε χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις και η νομιμοποίησή τους εκκρεμούσε για 40 χρόνια.

Στη σύσκεψη ο κ. Καραμπατζός χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ως ιστορικής σημασίας για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού, γιατί ανοίγει το δρόμο για την έκδοση άδειας λειτουργίας του που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού. Γι' αυτό ζήτησε από τα στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και της Τεχνικής Υπηρεσίας να επισπεύσουν τις τυπικές διαδικασίες σύμφωνα με τον νόμο, ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι την οριζόμενη προθεσμία της 15-10-2014. Επίσης ευχαρίστησε τον δασάρχη κ. Παραγεωργίου, το στέλεχος του δασαρχείου κ. Πασχαλίδη και τον Περιβαλλοντολόγο κ. Γρηγορόπουλο για την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Επισημαίνεται ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση ήταν ένα αίτημα που υπέβαλλε και διεκδίκησε σταθερά ο δήμος Νάουσας στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος (Ειδ. Γραμ. Δασών κ. Αμοργιαννάκη) και πλέον ανοίγει τον δρόμο για την επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούσαν τόσο για το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, όσο και για όλα τα Χ.Κ. της χώρας μας, τα οποία και αναγνωρίζουν την πρωτοβουλία που πήρε ο δήμος Νάουσας. 

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαραντίδης, ο δημ. σύμβουλος κ. Παππάς, ο γ.γ. κ. Αδαμίδης, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.κ. Αθανασούλης, Παπαστόικας, η κ. Ευαγ. Τσαρνούχα και ο δ/ντής της Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Στεφανίδης.

Διαβάστηκε 554 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις