Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 20:32

Ανανεώσιμες πηγές στα δημοτικά κτίρια, χιονοδρομικό κέντρο και πρόστιμο του δήμου εξαιτίας παλιών έργων στα Ανθέμια χωρίς παραστατικά!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Επενδυτική πρόταση για ένταξη των δημοτικών κτιρίων, του δημοτικού φωτισμού, των γηπέδων και των σχολείων σε πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα καταθέσει ο δήμος Νάουσας, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι 100% χρηματοδοτούμενο και στόχο έχει τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του δήμου. Το θέμα πέρασε ως έκτακτο στη δευτεριάτικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε σε κατάμεστο ακροατήριο.

Για το μέλλον των 5 απολυμένων της πρώην ΤΑΒ ρώτησε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑΣ. Ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης απάντησε ότι η διοίκηση βλέπει το θέμα νομικά. «Διερευνάται η δυνατότητα αξιοποίησής τους από τον δήμο», τόνισε.

Ως προς τη λειτουργία του χιονοδρομικού στα 3-5 Πηγάδια και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή (ερώτηση κ. Λακηνάνου), ο δήμαρχος απάντησε ότι το θέμα του χιονοδρομικού το χειρίζεται ο εκκαθαριστής, που μπήκε ως συνέπεια ενεργειών και λαθών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ωστόσο γίνονται προσπάθειες συνεργασίας ώστε να λειτουργήσει.

Τέλος, ως προς την ερώτηση του κ. Βασιλείου αναφορικά με δικαστική απόφαση σε βάρος του δήμου (πρόστιμο 135.000 ευρώ) λόγω ανάθεσης 28 έργων χωρίς παραστατικά επί δημαρχίας Σιδηρόπουλου στον πρώην δήμο Ανθεμίων (χωρίς να αμφισβητεί ότι πιθανόν τα έργα να έγιναν, όπως είπε), ο κ. Κουτσογιάννης απάντησε ο δήμος Νάουσας επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν παραστάθηκε στο εφετείο. Ο κ. Βασιλείου παρουσίασε απόφαση στην οποία αναφερόταν η παρουσία του νομικού συμβούλου του δήμου, ενώ ο κ. Κουτσογιάννης επέμεινε λέγοντας ότι ο δήμος δεν παραστάθηκε στην τελεσίδικη απόφαση, ούτε άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης.

Διαβάστηκε 752 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις