Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 09:13

Τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, πέραν των όποιων άλλων ζημιών των ΕΤΑ, ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ του δήμου Νάουσας!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα 2.562.100 ευρώ αγγίζουν τα κεφάλαια που έχει βάλει ο δήμος Νάουσας στην τέως ΔΕΤ, νυν ΕΤΑ Α.Ε, από καταβολής της. Το αντίστοιχο ποσό στην τέως ΔΕΤΑΒ και νυν, υπό εκκαθάριση, ΤΑΒ αγγίζει τα 2.545.300, ενώ στην τέως ΔΗΠΟΝ, ΚΕΔΗΠΟΝ και νυν, υπό εκκαθάριση, ΚΕΠΑΠ, φτάνει τα 2.972.804 ευρώ!

Το συνολικό ποσό ξεπερνά λοιπόν τα 8 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 2,5 δις παλιές δραχμές!

Σε αυτό φυσικά δεν έχουν προστεθεί τα χρέη της ΤΑΒ και της ΚΕΠΑΠ, τα στοιχεία της εκκαθάρισης των οποίων θα παρουσιαστούν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας και μάλλον είναι αρκετά!

Επισημαίνουμε το αρνητικό, κατά 600.000 ευρώ, του ισολογισμού της ΕΤΑ για το 2013, ενώ για το 2014 τα πράγματα στην, πάλαι ποτέ, δημοτική "ναυαρχίδα" θα είναι αντίστοιχο, όπως επισήμανε ο Θάνος Τσιαμούλος, στην προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος.

Δικαίως λοιπόν αναρωτήθηκε ο νυν δήμαρχος κ.Κουτσογιάννης, γιατί δεν ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο της διοίκησης του κ.Καραμπατζού οι εκθέσεις για τις δημοτικές επιχειρήσεις,ενώ ποτέ δεν διενεργήθηκε ειδική συνεδρίαση για το ίδιο ζήτημα,όπως επίμονα ζητούσαν οι παρατάξεις της τότε μειοψηφίας.

Το οικονομικό τους "άνοιγμα" είναι τεράστιο και η λογική του "στρουθοκαμηλισμού" που κυριάρχησε απαράδεκτη.

Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση (στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου) και η έκθεση των ορκωτών λογιστών για ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ, οπότε και θα φανεί αν πέραν των πολιτικών ευθυνών, υπάρχουν, πράγμα το οποίο απευχόμαστε, και νομικές.

Διαβάστηκε 511 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Είστε υπέρ της μονοδρόμησης των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου στη βάση σχετικής απόφασης της επιτροπής ποιότητας ζωής;