Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 21:04

Προφορικές δεσμεύσεις για τροποποίηση του 9% των εφημεριών από Ξανθό. Επιμένει στην εφαρμογή του το δ.σ. του Νοσοκομείου Ημαθίας αν δεν υπάρξει έγγραφη δέσμευση του υπουργείου Υγείας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντικές ήταν οι εξελίξεις στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Ημαθίας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου, για το φλέγον ζήτημα του νόμου που ορίζει ανώτατο ποσοστό εφημεριών επί των ενεργών και των συμπληρωματικών το 9% αυτών. Το συμβούλιο, με μειωμένη σύνθεση, αφού παραιτήθηκαν τα διορισμένα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης, μετά από απαίτηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, παρά τα όσα μεταφέρθηκαν τηλεφωνικά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθού, αποφάσισε να εφαρμόσει τον ισχύοντα νόμο, λόγω των ποινικών ευθυνών στις οποίες υπόκειται αντίθετη απόφαση, μειοψηφούσης της διοικήτριας κ. Μπούρτσου. Τα υπόλοιπα αιρετά μέλη του δ.σ. ζήτησαν από τον κ. Ξανθό να δεσμευθεί εγγράφως για το ότι δεν θα έχουν επιπτώσεις αν δεν εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία. Αν αυτό γίνει σύντομα προφανώς και θα αλλάξουν θέση, αλλιώς οι εφημερίες στο Νοσοκομείο της Νάουσας θα σταματήσουν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, και στο Νοσοκομείο της Βέροιας, το τελευταίο δεκαήμερο!

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ. Κουρουμπλής και οι συνεργάτες του θα φέρουν στη Βουλή την τροποποίηση του απαράδεκτου αυτού νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των εφημεριών των Νοσοκομείων της χώρας και τα οδηγεί σε ασφυξία, στα τέλη του Μαΐου, με αρχές Ιουνίου. Όπως τόνισε ο κ. Μάκης Προδρομίδης στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο νόμος ψηφίστηκε επί υπουργίας Ξενογιαννακοπούλου της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ ο κ. Βορίδης υποσχέθηκε ότι θα τον αλλάξει, αλλά δεν το έπραξε ποτέ!

Διαβάστηκε 164 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις