Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 15:21

Στην τελική ευθεία το θέμα της ΕΤΑ Α.Ε. από τη διοίκηση. Επαφές εργαζομένων στην Αθήνα για απορρόφηση στον δήμο. ΛΑΣ: Να μπει στο δημοτικό συμβούλιο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τη συζήτηση του θέματος της ΕΤΑ Α.Ε. ως πρώτο θέμα στο επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αιτείται από τον πρόεδρο Απόστολο Αποστόλου η Λαϊκή Συσπείρωση, «για την άρση του κινδύνου της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και δρομολόγησης εξελίξεων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ Γιώργος Καρτσιούνης και Άγγελος Λακηνάνος αναφέρονται στην επιστολή για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, το μέλλον των 28 εργαζόμενων, καθώς και τις γενικότερες  επιπτώσεις, αιτούμενοι

«παροχής δημοτικής υπηρεσίας με διασφάλιση των εργαζομένων».

Η αναφορά της ΛΑΣ γίνεται με αφορμή δημοσίευμα στη Φωνή Ναούσης ότι τον Αύγουστο επίκειται το κλείσιμο της ΕΤΑ, με τον πρόεδρο και δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη να έχει δώσει εντολή να μην γίνονται δεκτές κρατήσεις στο ξενοδοχείο από 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η διοίκηση της ΕΤΑ Α.Ε. δρομολογεί όλες τις εξελίξεις σε σχέση με το πλάνο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή και στη συνέχεια θα φέρει το θέμα στη γενική συνέλευση, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο, για απόφαση.

 

Στο μεταξύ την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας των εργαζομένων της ΕΤΑ στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για το θέμα της απορρόφησής των 28 εργαζομένων από τον δήμο, παρουσία της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου και του δημοτικού συμβούλου Τάκη Δημησκή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι πρώτες αντιδράσεις ανέφεραν ότι η προοπτική απορρόφησης εξαρτάται μόνο από τις δυνατότητες του δήμου, χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση. Ωστόσο σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις αναμένονται μετά από λίγες μέρες.

Διαβάστηκε 362 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 00:04 δημοσιεύθηκε από Θίοντορ

    Για όσους εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα και έχασαν τις δουλειές τους υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ