Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 20:49

Εξώδικο 7 ειδικευόμενων παθολόγων του νοσοκομείου Βέροιας για αυξημένες εφημερίες. Διοίκηση: Η νομοθεσία προβλέπει πρόσθετες εφημερίες για ασφαλή εφημέρευση

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξώδικη διαμαρτυρία για τον αυξημένο αριθμό των εφημεριών τους, που κατ’ αυτούς ξεπερνά τον αριθμό που ορίζει ο νόμος, έστειλαν στη διοικήτρια Αναστασία Μπούρτσου επτά ειδικευόμενοι γιατροί της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας. Στο εξώδικο, οι επτά γιατροί διαμαρτύρονται για αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική υπέρβαση του ανώτατου προβλεπόμενου ανά μήνα ορίου των επτά ενεργών εφημέριων και για τη μη αποζημίωση των καθ' υπέρβαση του νομίμου ορίου ενεργών εφημέριων, που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2014 και 2015.

 

Στο εξώδικο, οι γιατροί καλούν τη διοικήτρια να συμμορφωθεί στα όσα προβλέπει ο νόμος διότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

«Το πρόγραμμα εφημεριών συντάσσεται με ευθύνη του διευθυντή της κλινικής, εγκρίνεται από το δ.σ. και οφείλει να εκτελεστεί για λόγους ασφαλούς εφημέρευσης», μας είπε επί του θέματος η διοικήτρια κ. Μπούρτσου, συμπληρώνοντας ότι η νομοθεσία προβλέπει πρόσθετες εφημερίες με πληρωμή από ίδιους πόρους του νοσοκομείου για λόγους ασφαλούς εφημέρευσης.

 

«Βασικός μας γνώμονας είναι η υπεράσπιση της υγείας των πολιτών», κατέληξε η κ. Μπούρτσου.

Διαβάστηκε 369 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις