Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 11:58

Εκτός εθνικής γραμμής οι θέσεις Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα και Σία

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Στο γεγονός ότι η αριστερή πλατφόρμα είναι αυτή που υπηρετεί την προεκλογική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν οι εκπρόσωποί της για να αιτιολογήσουν τη μη παραίτησή τους από το βουλευτικό αξίωμα, παρά το σαφές καταστατικό του κόμματος. (Με άλλα λόγια, λένε ότι αυτοί που πρέπει να παραιτηθούν είναι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο...!)

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν υποστηρίζει σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, το βέβαιο είναι πως ούτε ο ίδιος ούτε κανένας από τους δικούς του εκστόμισε προεκλογικά από το μπαλκόνι τα σενάρια που σήμερα παίρνουν και δίνουν για... δραχμές και δίφραγκα. Πολλώ δε μάλλον ο Ημαθιώτης βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας, υπέρμαχος της δραχμής ως οικονομολόγος από το 2010 μεν, αλλά χωρίς αντίστοιχη ρητορική στις κοινές εμφανίσεις των έξι υποψηφίων βουλευτών στην Ημαθίας τον περασμένο  Ιανουάριο. (Τότε προαλείφονταν από κάποιους για υπουργός Οικονομικών...) Η ρητορική Λαπαβίτσα υπέρ της ρήξης ξεκίνησε σε εμφανίσεις του μετά τις εκλογές και εντάθηκε στην περίοδο πριν και μετά το δημοψήφισμα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν συνιστά λαϊκή εντολή. (Πολλοί λένε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν εμφανίστηκε ο βουλευτής στην ομιλία της πλατείας Καρατάσιου στη Νάουσα την Πέμπτη πριν το δημοψήφισμα, διότι πιθανή αναφορά στις πάγιες θέσεις του θα προκαλούσε αντιδράσεις στο ακροατήριο...)

Συνεπώς. Ουδέποτε έλαβαν εντολή ρήξης και δραχμής Λαφαζάνης και Λαπαβίτσας και Συντροφία. Αν επιμένουν στις θέσεις τους είναι εκτός εθνικής γραμμής.

Κώστας Παναγιωτίδης

Διαβάστηκε 367 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις