Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 20:02

Ανατρεπτικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό προέβλεψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απο τη Βέροια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Κρίσιμη και οριακή χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στο καφέ του «Σταρ» στη Βέροια, στο πλαίσιο της ολοήμερης επίσκεψής του στην Ημαθία. «Η χώρα βρίσκεται στο γκρεμό και χρειάζεται μια πολύ μεγάλη, γνήσια αντιμνημονιακή πολιτική που είναι ο μόνος δρόμος να ανακοπεί η ύφεση» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης εκτιμώντας ότι αυτός ο δρόμος είναι η παρουσία της ΛΑΕ. Εξήγησε ότι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ διότι συνομολόγησε μνημόνια, ενώ, όπως είπε, θα είχαμε ραγδαίες εξελίξεις εάν τα μνημονιακά συνεταιράκια της Βουλής δεν ψήφιζαν τον Τσίπρα. «Το τρίτο μνημόνιο ήταν η κλιμάκωση της καταστροφής. Εμείς φύγαμε με τη σημαία ψηλά, δεν κοροϊδέψαμε  κανέναν και στηρίζουμε πάντα την αντιμνημονιακή λογική».

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ χαρακτήρισε πραξικόπημα το όχι του δημοψηφίσματος που έγινε ναι, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μια ευρεία κοινωνική εξέγερση και με τη γενική κατακραυγή. «Αν δεν πάρει πίσω τα αντιμνημονιακά μέτρα θα πρέπει να τα μαζέψει και να φύγει. Και μαζί της όλοι οι μνημονιακοί… Εχουμε μια κυβέρνηση χωρίς αύριο, που πνέει τα λοίσθια».

Αναφερόμενος στα σενάρια μιας οικουμενικής κυβέρνησης εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του, αφού – όπως είπε – δεν πρόκειται να δώσει καμία λύση σε κανένα πρόβλημα, όσο το πρόβλημα θα εξακολουθεί να είναι το μνημόνιο.

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε θετικός σε εκλογές που θα ανατρέψουν την πορεία της χώρας και είπε ότι «η ΛΑΕ είναι αυτή που θέλει την λαϊκή ετυμηγορία».

Ερωτηθείς, ποιο διαβλέπει ως πιθανότερο σενάριο, την οικουμενική ή τις εκλογές, απάντησε: «τις εκλογές στην παρούσα φάση δεν τις θέλει κανείς διότι από τη μια θα καταρρεύσει οικονομικά η χώρα κι από την άλλη η αντιπολίτευση δεν θέλει να πάρει την καυτή πατάτα της διακυβέρνησης. Αφήνει τον Τσίπρα να κάνει τη βρώμικη δουλειά, να τελειώσει με το μνημόνιο και να τα βρει έτοιμα… Και δεν τις θέλει και η Τρόικα διότι οι εκλογές θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα εξαγγελιών η οποία θα οδηγήσει σε ναυάγιο και το τρίτο μνημόνιο. Αρα θα επιχειρηθεί μια λύση από την παρούσα Βουλή με πιο διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα. Εκεί βεβαίως θα παιχτούν πολλά παιχνίδια που δεν ξέρει κανείς τι κατάληξη θα έχουν».

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ προέβλεψε ότι η χώρα θα πάει σε ανατρεπτικές εξελίξεις μέσα στο 2016 ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την αριστερή ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τον χαρακτήρισε «μεταλλαγμένο κόμμα που έχει τόση σχέση με την αριστερά, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο…».

Υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα να βγει η χώρα από το ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα, είπε ότι η ΛΑΕ έχει κάνει προτάσεις, αναλύσεις και μελέτες (βλ. Κ. Λαπαβίτσα) και ότι υπάρχει μια καλή βάση, χωρίς ωστόσο να επαναπαύονται σ’ αυτήν. Το θέμα αυτό εξάλλου θα είναι η βασική συζήτηση στην προσεχή πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ο κ. Λαφαζάνης που συνοδευόταν από την πρ. βουλευτή Θεσ/νίκης Λίτσα Αμανατίδου, τον τοπικό συντονιστή Σάκη Αποστολόπουλο και τον υπεύθυνο Τύπου Π. Χατζησάββα (φωτο πάνελ) καθώς και από κομματικά στελέχη του Νομού, επισκέφθηκε και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εκτίμησε ότι «οι Τράπεζες και ιδιαίτερα η Πειραιώς (με τη συγχώνευση της ΑΤΕ) πνίγουν την ΕΒΖ η οποία χρειάζεται διαγραφή χρεών ή ρυθμίσεις που θα δώσουν ανάσα στη Βιομηχανία που πάση θυσία θα πρέπει να κρατηθεί ανοιχτή». Αν κλείσει, πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, δεν θα είναι μόνο πλήγμα αλλά κι ένα κακό μήνυμα που θα λέει «τους ζυγούς λύσατε» για την αγροτική παραγωγή και βιομηχανία στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΛΑΕ, μετά τις επαφές του με τοπικούς φορείς, θα μιλήσει σε λίγη ώρα στην «Εληά» για τις πολιτικές προτάσεις του κόμματός του.

Διαβάστηκε 338 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ