Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 18:39

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού Ολοκαυτώματος στη Νάουσα

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Παρουσία του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Το πλήρες πρόγραμμα:

 

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

15:00: Οδός Μ. Αλεξάνδρου, 14ος Δρόμος Θυσίας

18:00: Ιερός Ναός Αγίου Μηνά, Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνος των Νεομαρτύρων με κατεύθυνση στον Χώρο Μαρτυρίου, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία.

20:30: Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, Επετειακή συναυλία με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης

(Η είσοδος είναι δωρεάν με προσκλήσεις που διατίθενται από το γραφείο πολιτισμού και τουρισμού τηλ 2332350338-2332350360)

 

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

07:30: Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

10:30: Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος.

11:15: Χώρος Θυσίας, Τρισάγιο στο Χώρο Θυσίας. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και Κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, κ. Ηλία Κουσκουβέλη.

Εκ μέρους όλων των Ελλήνων ρίψη στεφάνου στο βάραθρο της Αράπιτσας από την  Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο.

Αναπαράσταση της θυσία με τον χορό Μακρινίτσα από το λαογραφικό σύλλογο ΠΥΡΣΟΣ συνοδεία της χορωδίας Ωδείου Ναούσης.

11:45: Μνημείο των 1241 Νεομαρτύρων στο Πλακόστρωτο του πάρκου. Κατάθεση στεφάνου της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

12:00: Οδός Μ. Αλεξάνδρου, Παρέλαση.

 

Παράλληλες Εκδηλώσεις

*Πέμπτη 5 Μαΐου, Αίθουσα συναυλιών Εστίας Μουσών, 19:00: Διάλεξη με θέμα: «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Ναουσαίος: ο πρώτος Έλληνας Ακαδημαϊκός». Ομιλητής: Χαράλαμπος Αθ. Μηνάογλου, Διδάκτωρ νεώτερης ιστορίας, του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση συντονίζει ο Χρήστος Ζάλιος, εκπαιδευτικός-συγγραφέας. Διοργάνωση: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας.

*Παρασκευή 6 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, 20:30: Χορευτική παράσταση στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών. Διοργάνωση: Λύκειο των Ελληνίδων-παράρτημα Νάουσας. Συμμετέχουν τα Λύκεια Ελληνίδων: Κερατέας, Βέροιας, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Ρεθύμνου, Σαλαμίνας, Δράμας, Άργους, Μεγάρων, Θήβας, Λαμίας, Ρόδου, Αθηνών, Σπάτων, Βούλας Αττικής.

 

*Σάββατο 7 Μαΐου, Πολυχώρος Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (Βέτλανς), 09:00: Σεμινάριο στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών με θέμα: «Η δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης» που αφορά τα μέλη των Λυκείων Ελληνίδων.

Διαβάστηκε 607 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ