Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 21:04

Νέες επενδύσεις στη Βέροια από τη Vodafone

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια νέα εποχή για τα καταστήματά Vodafone, η οποία υπόσχεται στους καταναλωτές της Βέροιας μια αξεπέραστη και υψηλής ποιότητας εμπειρία, εγκαινιάζει η Vodafone, σύμφωνα με τον Διευθυντή Λιανικών Πωλήσεων της εταιρίας, κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο.

«Προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού επενδυτικού πλάνου στο δίκτυο λιανικής της Vodafone» σημειώνει. «Υλοποιούμε συνεχείς επενδύσεις – στο δίκτυό μας, σε πρωτοποριακές και καινοτόμες τεχνολογίες, στα καταστήματά μας, στους ανθρώπους μας» επισημαίνει και συμπληρώνει ότι «μέχρι σήμερα, έχουμε ανακαινίσει δεκάδες καταστήματά μας σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουμε την ανανέωση και των υπολοίπων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλο και περισσότερους πελάτες μας να βιώσουν την νέα εμπειρία των καταστημάτων Vodafone».

Όπως αναφέρει στο «ΛΑΟ», «με την επένδυση αυτή στηρίζουμε τους συνεργάτες μας και την τοπική επιχειρηματικότητα και έχουμε στόχο να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της ανάπτυξης της περιφέρειας, την τόνωση της αγοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών σε θέματα τεχνολογίας μέσα από μία μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης».

Σύμφωνα με τον κ. Διαμαντόπουλο, η νέα εποχή για τα καταστήματα Vodafone είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της εταιρίας για ένα υψηλής ποιότητας δίκτυο καταστημάτων τα οποία λειτουργούν ως σημεία αναφοράς, με καινοτόμα προϊόντα και εργαλεία, μοναδικές προσφορές και αξιόπιστες υπηρεσίες, ενώ ξεχωρίζουν για την καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης.

Όπως αναφέρει, τα ανακαινισμένα καταστήματα Vodafone έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων τελευταίας τεχνολογίας, εύκολα και γρήγορα. «Με αναβαθμισμένο και μοντέρνο σχεδιασμό τα καταστήματά μας προσφέρουν ένα φιλικό και άνετο περιβάλλον, ενώ αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες εξυπηρέτησης (digital screens, live devices, e-signature) δίνουν στους πελάτες μας περισσότερες δυνατότητες» σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος, ο οποίος υπογραμμίζει τη σημασία της Ομάδας Internet Vodafone. 

«Δημιουργήσαμε την Ομάδα Internet Vodafone, για να είναι κάθε μέρα κοντά σε όλους όσοι θέλουν να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει η Vodafone και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες του smartphone ή του tablet τους» υπογραμμίζει.

«Η Oμάδα Internet Vodafone μας βοηθά να μετατρέψουμε τις συσκευές μας σε πραγματικά εργαλεία. Όποιος το επιθυμεί μπορεί με τη βοήθεια των Internet Specialists να επιλέξει το κατάλληλο κινητό, tablet & αξεσουάρ για τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά του ή να ρυθμίσει πλήρως τη συσκευή του, εγκαθιστώντας το τελευταίο λογισμικό και να μεταφέρει επαφές, φωτογραφίες, μουσική ή ό,τι άλλο θελήσει ή ακόμα να ανακαλύψει και να εγκαταστήσει τις εφαρμογές που του ταιριάζουν» παρατηρεί ο Διευθυντής Λιανικών Πωλήσεων της Vodafone. 

Παράλληλα, όπως σημειώνει, η Ομάδα Internet Vodafone βοηθά τους πελάτες της Vodafone να εξοικειωθούν με την χρήση του mobile internet, ενώ παρέχει την υπηρεσία Vodafone Check & Go, που περιλαμβάνει διαγνωστικό έλεγχο Smartphones Tablets, ώστε να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα και να επιλυθεί άμεσα. Μάλιστα, όπως εξηγεί ο κ. Διαμαντόπουλος, με το Vodafone Check & Go το 90% των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συσκευές, βρίσκει άμεσα λύση, ενώ για το υπόλοιπο 10% των περιπτώσεων που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω της υπηρεσίας Vodafone Check&Go, η συσκευή αποστέλλεται στο service και η Vodafone παρέχει στους πελάτες της μια συσκευή ίδιου λειτουργικού συστήματος, για όσο χρόνο παραμείνει εκεί.

Μία άλλη καινοτομία των καταστημάτων Vodafone, παρατηρεί ο κ. Διαμαντόπουλος, είναι τα Vodafone Tech Learnings. Πρόκειται, όπως λέει, για μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στα πιο δημοφιλή και επίκαιρα θέματα επικοινωνίας και τεχνολογίας. «Με έμφαση στο mobile internet και στη χρήση smartphones και tablets, τα Vodafone Tech Learnings φέρνουν τις νέες τεχνολογίες πιο κοντά μας, με χρήσιμες συμβουλές και πρακτικά tips»  σημειώνει. 

«Καλύπτουν τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους πελάτες μας στην καθημερινότητα τους, όπως είναι η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, η ψηφιακή φωτογραφία, το «έξυπνο σπίτι», η χρήση των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων και άλλα» καταλήγει. 

 

Διαβάστηκε 83 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ