Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 13:39

11 εκατ. ευρώ στην Ημαθία από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής. Στο 1/3 όμως οι ποσότητες στο νέο πρόγραμμα

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη συμβολή του οργανωμένου σωστού συνεταιριστικού κινήματος στην τοπική οικονομία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης στη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας στο ξενοδοχείο ΄Αιγές΄, με ποσό 11 εκατ. ευρώ να μοιράζεται στην Ημαθία χάρις στις προσπάθειές της και την απορρόφηση του κύριου όγκου του εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής της Ε.Ε. λόγω του ρώσικου εμπάργκο. Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρόγραμμα έφερε από το ροδάκινο 7,7 εκατ. ευρώ, από το ακτινίδιο 2,5 εκατ. ευρώ και από τα μήλα-αχλάδια 820.000 ευρώ. «Παράλληλα κρατήθηκαν οι τιμές, αλλιώς θα ήταν στα αζήτητα» σημείωσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Νάουσας Κώστας Ταμπακιάρης, χαρακτηρίζοντας ανάσα το πρόγραμμα, που έδωσε δουλειά σε όλο το κύκλωμα και καλύτερο εισόδημα στον παραγωγό. «Το άξιζε η Ημαθία. Ελπίζουμε σε καλύτερη οργάνωση από την κυβέρνηση αυτή τη φορά, ώστε να πληρωθούν οι παραγωγοί μέχρι τα Χριστούγεννα» συμπλήρωσε ο κ. Ταμπακιάρης.

Ο κ. Γιαννακάκης σημείωσε ότι το νέο πρόγραμμα δωρεάν διανομής για την επόμενη περίοδο είναι στο 1/3 των περσινών ποσοτήτων. «Αν καταφέρουμε και εντάξουμε στο νέο πρόγραμμα από φέτος τα ροδάκινα θα ’τσιμπήσει’ 10 λεπτά επάνω η τιμή από τα 27 που είναι σήμερα», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας.

Νωρίτερα ο κ. Γιαννακάκης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος για την περσινή χρονιά: τους τρεις βουλευτές Ημαθίας (Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδη, Αντωνίου) που στάθηκαν δίπλα στις Ο.Π. και σε κάθε ζήτημα που έμπαινε, στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Αποστόλου και Μπόλαρη (με σημαντική συμβολή του δεύτερου ώστε να γίνει πιο λειτουργικό το πρόγραμμα), τον πρόεδρο της λαχαναγοράς κ. Χαμπίδη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, τους δημάρχους (Βοργιαζίδη, Κουτσογιάννη, Γκυρίνη) για τη συμβολή τους στην προσπάθεια χυμοποίησης, και «… τους ανώνυμους ήρωες της Διεύθυνσης Γεωργίας, που στάθηκαν στις οργανώσεις και ξεπεράστηκαν πολλά προβλήματα της καθημερινότητας», όπως τόνισε, ευχαριστώντας όλον τον μηχανισμό που βοήθησε να έλθουν 11 εκατ. ευρώ στην Ημαθία.

Διαβάστηκε 844 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις