Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 22:58

Μετακινήσεις δύο περιπτέρων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τις μετακινήσεις των περιπτέρων της οδού Χρ. Λαναρά και Μ. Αλεξάνδρου ψήφισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας το βράδυ της Δευτέρας. Το πρώτο μετακινείται στην οδό Κωνσταντινίδη, και το δεύτερο από την άλλη μεριά του πλάτανου, δίπλα στην κεντρική πύλη του πάρκου.

Διαφωνία για τη μετακίνηση του περιπτέρου της Μ. Αλεξάνδρου εξέφρασε ο κ. Καραμπατζός, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για είσοδο ιερού χώρου με προτομές τοπικών ηρώων, ενώ μίλησε ευθέως και εξυπηρέτηση καταστηματάρχη. «Δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα μετακίνησης. Και νομικά θα κινηθούν οι ιδιοκτήτριες» είπε ο τέως δήμαρχος.

Στη συγκεριμένη μετακίνηση διαφώνησε και ο κ. Λακηνάνος της ΛΑΣ, επειδή θα χρειαστεί να κοπούν βραχίονες του πλατάνου με άγνωσατες συνέπειες, όπως είπε.

«Η μετακίνηση του περιπτέρου ήταν εισήγηση της αστυνομίας λόγω μη κάλυψης των πεζοδρομίων» σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δώρης Καρανάτσιος.

«Θα το ψηφίσω αρκεί τα περίπτερα να τηρούν τον κανονισμό των κοινοχρήστων χώρων» είπε ο Γιάννης Παρθενόπουλος.

«Είστε δημοτική αρχή και να εφαρμόζεται τον κανονισμό» απάντησε ο κ. Λακηνάνος.

«Πάνω από όλα είναι το δημόσιο συμφέρον. Όποιος θέλει προσφεύγει στα δικαστήρια. Όλα τα περίπτερα θα μετρηθούν εκ νέου και θα προσαρμοστούν στη νομοθεσία, όπως έγινε και με τα άλλα μαγαζιά» υπογράμμισε στο θέμα ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, σημειώνοντας ότι στη νυν δημοτική αρχή δεν πρέπει να μιλάνε για συμφέροντα, αφού είναι η μοναδική που ήλθε σε σύγκρουση μαζί τους, με την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού στους κοινόχρηστους χώρους.

Διαβάστηκε 1408 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ