Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 03:53

Παράταση ενός χρόνου για «Βοήθεια στο Σπίτι» - Μια ακόμη προσωρινή ανάσα για δεκάδες ωφελούμενους του δήμου Βέροιας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017 η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου εξειδικευμένου προσωπικού σ΄ αυτό, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την «κοινωνική οικονομία».

Η δομή του Δήμου Βέροιας μέσα από το πρόγραμμα εξυπηρετεί δεκάδες ηλικιωμένους που αναμένεται μαζί με τους εργαζόμενους να πάρουν μια προσωρινή ανάσα για 12 μήνες ακόμα.

Ειδικότερα με σχετική τροπολογία παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (31 Δεκεμβρίου 2016) και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, μέσω των υφιστάμενων φορέων χρηματοδότησης (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών-ΑΚΑΓΕ, υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,) 

Η συνολική χρηματοδότηση της παράτασης του προγράμματος  ανέρχεται στα 60 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα 40 εκ. ευρώ θα διατεθούν από το λογαριασμό Εισφορά Αλληλεγγύης  Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ, 5 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό  του υπουργείου Εργασίας, 14 εκατ. ευρώ από την ειδική εισφορά ασφαλισμένων ( Ν. 4052/2012)  και  1 εκ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών. Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό καλύπτει και την απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του προγράμματος της περιόδου 1.10.2013 έως 30.9.2014.

 

Διαβάστηκε 315 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ