Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 02:51

Tα γραφεία του Καρυπίδη στην Πατρίδα σφράγισε ο Όμιλος Αρβανιτίδη - Υπουργείο: Τα όρια ανοχής μας για την εταιρία Καρυπίδης ΑΒΕΕ έχουν εξαντληθεί

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα γραφεία της εταιρίας «Καρυπίδη» στην Πατρίδα Βέροιας σφράγισαν χθες σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ομίλου Αρβανιτίδη, ως συνέχεια της ρήξης και της δικαστικής τροπής που έχουν πάρει οι σχέσεις Καρυπίδη-Αρβανιτίδη λόγω οικονομικών διαφορών.

Εν τω μεταξύ προχθές το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τους εργαζόμενους της Εταιρίας «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» με την οποία καλεί τους υπεύθυνους της εταιρίας να σταματήσουν τις εκβιαστικές ενέργειες προς τους εργαζόμενους και να προσέλθουν σε συμφιλιωτικό διάλογο. Από την πλευρά του το Υπουργείο παραμένει στη σταθερή του θέση για την προστασία των θέσεων εργασίας και την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Συγκεκριμένα στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά η εταιρεία «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑBΕΕ» φαίνεται να αγνοεί τις νόμιμες και  θεσμικές λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας. Προτιμά να προσπαθεί να «λύσει» τα προβλήματα που έχουν προκύψει  με τα χρέη της προς τους εργαζομένους με εκβιασμούς σε βάρος τους. Για μια ακόμη φορά ειδοποίησε ότι δεν θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. Κατά συνέπεια η συνάντηση αυτή αναβάλλεται και για τελευταία φορά ορίζεται, κατόπιν εκ νέου αιτήματος της ΟΙΥΕ, για την ερχόμενη Τετάρτη 21-12-2016 και ώρα 14:00 μ.μ. στον 4ο όροφο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τονίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια συμφιλίωσης δεδομένου ότι όπως έχουμε ενημερώσει, τα όρια ανοχής του Υπουργείου έχουν ήδη εξαντληθεί.

Παρεμπιπτόντως θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη για τα παρακάτω:

1.Η μείωση των ήδη οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, συνιστά παραίτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και όπως προβλέπεται  από αναγκαστικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται έστω και με συμφωνία καθώς αυτή θα καταστεί άκυρη. 

2.Οποιαδήποτε πρόταση μείωσης μισθών μέσω τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων καταστρατηγεί μεταξύ των άλλων τις διατάξεις του  Π.Δ. 240/2006 

3.Οποιαδήποτε συμφωνία εμπορικού χαρακτήρα (π.χ. δικαιόχρηση) αποβλέπει μόνο σε εμπορικούς σκοπούς και δεν μπορεί να περιλαμβάνει μέτρα που έχουν επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τους υπευθύνους της εταιρείας να σταματήσουν τις περιοδείες στα καταστήματα της εταιρείας και τους εκβιασμούς τύπου «διαβούλευσης» με τους εργαζόμενους για όλα τα παραπάνω, να προσέλθουν στον συμφιλιωτικό διάλογο και επίσης καλούμε τους εργαζόμενους να μην ενδώσουν σε κανένα είδους εκβιασμό.

Αταλάντευτη θέση του Υπουργείου παραμένει η προστασία των θέσεων εργασίας και η αποπληρωμή ΟΛΩΝ των οφειλομένων δεδουλευμένων της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ως προϋπόθεση για την όποια μεταβολή στο επιχειρηματικό σχήμα».    

 

Διαβάστηκε 1883 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ