Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 21:13

Βάσω Κορδονίδου - Πρώην Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Βεροίας «Ξεχνιέται το ωραίον, όταν μένει στην αφάνεια» (Πινδ. 86)

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Γράφει ο Παύλος Πυρινός

 

Στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Βεροίας, που ξεπερνά τα 110 χρόνια προσφοράς στον ανήμπορο άνθρωπο, υπηρέτησαν 31 Πρόεδροι (βλέπε Παύλου Πυρινού, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Βεροίας, Έκδοση: Δήμος Βέροιας 2005, σ. 45).

Η κάθε μία από τις προέδρους έχει να επιδείξει ιδιαίτερες δραστηριότητες για την επίτευξη των στόχων του Σωματείου τους.

Ήταν ακούραστες, δραστήριες και προ παντός είχαν αγάπη για το ανήμπορο και άπορο άτομο.

Έπραξαν το καθήκον τους στο ακέραιο και σημάδεψαν με την παρουσία τους την ιστορία και δράση της Αδελφότητος.

Μία απ’ αυτές ήταν και η γνωστή σε όλους κ. Βάσω Κορδονίδου, που προήδρευσε στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα από το 2008 έως το 2015.

Επειδή δεν πρέπει να ξεχαστεί το μεγάλο έργο της και να μείνει στην αφάνεια, γράφονται αυτά τα λίγα όχι για ικανοποίηση της ανθρώπινης ματαιοδοξίας, αλλά να γίνει παράδειγμα προς μίμηση επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

Στη διάρκεια της θητείας της, ως προέδρου της Αδελφότητος Κυριών Βεροίας, ζωντάνεψε στιγμές μεγαλοσύνης και αλτρουϊσμού, ανθρωπιάς και ευαισθησίας για τον ανήμπορο συνάνθρωπό μας.

Η κ. Βάσω Κορδονίδου πάντοτε ευγενικά, πρόσχαρη και ακαταπόνητη, πρόβαλε ανάγλυφα τις αρετές, τις ευαισθησίες, τις θυσίες κ.ά. που πρέπει να έχει ο άνθρωπος και τα Σωματεία.

Εξυπηρέτησε τον πλησίον της με αγάπη και ανθρωπιά.

Η ενασχόλησή της με τα κοινά και η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, γέμιζαν την ψυχή της και της έδωσαν δύναμη να εργάζεται αντάξια της μεγάλης Φιλανθρωπικής δράσης της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Βεροίας.

Από τις πολλές και αξιόλογες δραστηριότητές της ως προέδρου της Αδελφότητος αναφέρω ορισμένες:

1. Αύξησε τον αριθμό των συσσιτιζομένων από 60 σε 80 μερίδες ημερησίως.

2. Εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» την περίοδο 2012-2016, με ποσό πάνω από 72.000,00 ευρώ.

3. Πέτυχε προμήθειες σε ψωμί και κρέας από τους Αδελφούς Μιλτιάδη Πράπα, Νικόλαο και Ιωάννη Πράπα του Μιλτιάδη στην περίοδο 2014-2016.

4. Διένειμε 130 δέματα σε άπορες οικογένειες (Χριστούγεννα-Πάσχα).

5. Δόθηκαν έκτακτα χρηματικά βοηθήματα σε άπορους για αγορά φαρμάκων, πετρελαίου θέρμανσης και για έξοδα νοσοκομείου.

6. Πραγματοποίησε πολλές εκδρομές και απογευματινά για αύξηση των εσόδων της Αδελφότητος.

Αν πάρουμε υπόψη μας τα λόγια του Μάρκου Αυρηλίου «κάθε άνθρωπος έχει τόση αξία, όση και τα πράγματα με τα οποία έχει αυτός ασχοληθεί», τότε θα καταλάβουμε την αξία της μεγάλης προσφοράς της κ. Β. Κορδονίδου και το μεγαλείο της ψυχής της έναντι των φτωχών ανθρώπων.

Τέτοιες κυρίες σαν την κ. Βασω Κορδονίδου ευχόμαστε να έχουν πάντα υγεία και δύναμη να συνεχίζουν να προσθέτουν λαμπρές σελίδες στην ιστορία της αγάπης και της προσφοράς της Αδελφότητος.

Δίκαια τιμήθηκε, σε πανηγυρική εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αδελφότητος  με πλακέτα η κ. Βάσω Κορδονίδου και η κ. Τούλα Δαβόρα για τα 30 χρόνια προσφοράς τους Σημειώνουμε εδώ και τη μεγάλη προσφορά της κ. Τούλας Δαβόρα προς την Αδελφότητα.

Το προεδρείο της Αδελφότητος Κυριών έκανε το καθήκον του. Περιμένουμε από τους θερμικούς παράγοντες το τί θα κάνουν.

 

Συγχαρητήρια και πάλι.

 

Διαβάστηκε 2021 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις