ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 16:51

Επιτυχής ανάβαση στην κορυφή «Τσούκα Ρόσσα» της Τύμφης από τον ΕΟΣ

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη Βόρεια Πίνδο και συγκεκριμένα στο όρος Τύμφη (Γκαμήλα) βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το ορειβατικό τμήμα του ΕΟΣ. Στόχος της αποστολής υπήρξε η κορυφή Τσούκα Ρόσσα (2377μ.), μια από τις πιο δύσκολα προσεγγίσιμες κορυφές της Ελλάδος και μέρος ενός συνόλου 15 (περίπου) κορυφών που σχηματίζουν το εντυπωσιακό, ανάγλυφο, αλπικό τοπίο της κορυφογραμμής της Τύμφης.

Η 5μελής αποστολή ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου για το Βρυσοχώρι του Δήμου Τύμφης, στο Κεντρικό Ζαγόρι, απ’ όπου με πλήρη φόρτο και μετά από κοπιαστική ανάβαση κατασκήνωσε για διανυκτέρευση στην υπαίθρια περιοχή «Λούτσα του Κάτσανου" στα 1700μ. Από εκεί, το πρωί της Κυριακής, ξεκίνησε ίσως η πιο απαιτητική ανάβαση που είχαν καταγράψει ως τώρα οι συμμετέχοντες στην αποστολή. Η βροχή, το ιδιαίτερα δύσκολο βραχώδες τοπίο, οι πολύ μεγάλες ανηφορικές κλίσεις και η ελλιπής σηματοδότηση δημιούργησαν αρχικά την αίσθηση πως η προσέγγιση της κορυφής θα ήταν ακατόρθωτη. Παρ’ όλα αυτά οι ορειβάτες μας κατάφεραν μετά από πολλές ώρες να πατήσουν μια από τις πιο δύσκολες κορυφές της Ελλάδος με την ικανοποίηση για το γεγονός να είναι μεγάλη.

 

Η επιτυχής ανάβαση στην κορυφή «Τσούκα Ρόσσα» της Τύμφης ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αναβάσεις και εξορμήσεις που προηγήθηκαν (Βάλια Κάλντα – κορυφή «Φλέγκα, Όρος ΣΑΟΣ στη Σαμοθράκη) που αναδεικνύουν το ορειβατικό τμήμα του ΕΟΣ Νάουσας ως ένα από τα πλέον ενεργά τμήματα πανελλαδικά.

Διαβάστηκε 189 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις