Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 19:13

Παρωδία με το… χειραγωγημένο ματς της Βέροιας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πολλά ερωτηματικά αφήνει η άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα σε βάρος της Βέροιας μια μέρα με την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.

 

Ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, στη Βέροια, στον πρώην, πλέον, γενικό αρχηγό της ομάδας, Γιώργο Λαναρή και τον τέως ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Γιώργο Αρβανιτίδη για το φερόμενο ως χειραγωγημένο ματς Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 το 2013.

Η υπόθεση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παρωδία, καθώς η κίνηση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα έγινε λίγες μέρες αφού είχε πάρει τη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης στα χέρια του.

Σε πρώτη φάση η πειθαρχική δίωξη κατά της Βέροιας και των φυσικών προσώπων, δίνει τη δυνατότητα στον Λεβαδειακό (κυρίως) και στον Εργοτέλη να μπλοκάρουν την επικύρωση της βαθμολογίας την προσεχή Τετάρτη στο ΔΣ της Super League.

Επιπλέον, η δίωξη έγινε με βάση με τον πειθαρχικό κώδικα του 2012 και όχι με τον τελευταίο και αμαρτωλό που απαιτούσε εμπλοκή τουλάχιστον τριών παικτών για να τιμωρηθεί ομάδα σε περίπτωση χειραγώγησης.

Κάτι που σημαίνει ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται η Βέροια παραγράφεται τρία χρόνια μετά τη τέλεση του.

Σε κάθε περίπτωση, μένει να δούμε εάν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κινηθεί τόσο γρήγορα και για τις άλλες υποθέσεις που βρίσκονται στη δικογραφία ή θα εμφανίσει τα συμπτώματα επιλεκτικών διώξεων.

 

Η υπόθεση θα έχει... δρόμο μίας και οι ομάδες των play-off της Football League κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για το αν τελικά υπάρχει περίπτωση να ανέβει ο 3ος της ειδικής βαθμολογίας.

OnSports.gr

Διαβάστηκε 241 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις