Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 17:36

Βραδιά μνήμης και συγκίνησης στο αφιέρωμα της ΓΕΝ στον μεγάλο δωρητή Αντώνη Κωνσταντινίδη

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεχωριστές στιγμές συγκίνησης πολλών λογιών το βράδυ της Τετάρτης στην εκδήλωση-αφιέρωμα της Γυμναστικής Ένωσης Νάουσας στον Αντώνη Κωνσταντινίδη, εμπνευστή και δωρητή του γηπέδου της πόλης. Η εικόνα και οι μνήμες των βραβευμένων προ 60ετίας αθλητών και ανθρώπων που πρόσφεραν στον αθλητισμό της Νάουσας από τη μια, και η καταλυτική παρουσία της Σοφίας Υφαντίδου από την άλλη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με το παράπονό της για τον μοναχικό της δρόμο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς στο Ρίο και το επανέλαβε στον πολυχώρο πολιτισμού Χρήστος Λαναράς, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο ακροατήριο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από τη ΓΕΝ. Ο απόγονος του Αντώνη Κωνσταντίνίδη, Κωνσταντίνος Κολτσάκης, η Ελλανόδικος Επιτροπής των 1ων Κωνσταντινιδείων: Όμηρος Ραπτόπουλος, Νίκος Πιττάκης και Χρήστος Χρηστίδης, αλλά και οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες: Βαγγέλης Γιούρος, Κώστας Κυριακίδης, Σταύρος Λαμνίδης, Αλέκος Μάρας, Νίκος Πιτάνιος, Μανόλης Ρούσσος και Βασίλης Φελαχίδης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η γυμνάστρια και πρωταθλήτρια χιονοδρομίας της δεκαετίας του '80 Θεοδώρα Μαυρίδου παρουσίασε από βίντεο μια ενδελεχή έρευνα για τον αθλητισμό στη Νάουσα τα πρώτα Κωνσταντινίδεια και τον Αντώνη Κωνσταντινίδη. 

Τους δεσμούς που τον συνδέουν με τη Νάουσα, ως απόφοιτο του Λαππείου Γυμνασίου, ανέφερε ο προπονητής της αθλήτριας Κυριάκος Μηνάς, με καταγωγή από τη Χαρίεσσα. Μίλησε επίσης για τις δυσκολίες στην προπόνηση ενός πρωταθλητή, αλλά και την απόσταση που υπάρχει σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης από τις άλλες αναπτυγμές χώρες.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν η πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Νάουσας Μαρία Ζιακάκη και ο προπονητής Αντώνης Μπόλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του δήμου Νάουσας, παρουσία των δημοτικών συμβούλων Σταύρου Βαλσαμίδη και Νάντιας Τάκη-Τζέπου.

Στο μεταξύ το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι ξεκινούν τα 21α  Κωνσταντινίδεια με τη συμμετοχή περίπου 500 αθλητών όλων των κατηγοριών.

Διαβάστηκε 311 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Στο ζήτημα της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας θεωρείτε ότι: