Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 14:01

Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ημαθίας: 1940 – 1950: Η δεκαετία των μεγάλων ανατροπών και συγκρούσεων

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το χρονικό διάστημα 1940-1950 ορίστηκε από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. ως η υπό εξέταση περίοδος για την τρίτη θεματική της σειράς επιστημονικών ημερίδων με τίτλο «Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού (29 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου). Θα διερευνηθούν πτυχές ης εθνικής αντίστασης, της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, καθώς και άλλες παράμετροι που συνδέονται με την περίοδο αυτή, μέσα από το μικροσκόπιο της τοπικής ιστορίας.

 

Υπεύθυνη για τη διασφάλιση του επιστημονικού υπόβαθρου της ημερίδας είναι Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους: Αθανάσιο Σφήκα, Σοφία Ηλιάδου – Τάχου, Ιάκωβο Μιχαηλίδη, Λουκιανό Χασιώτη και Χρήστο Σκούπρα.

Υπεύθυνη για την οργάνωση και διεξαγωγή της ημερίδας είναι η Οργανωτική Επιτροπή της Ε.Μ.Ι.Π.Η., η οποία αποτελείται από τους: Εμμανουήλ Ξυνάδα, Ολυμπία Μπέτσα, Αναστασία Ταναμπάση, Ιωάννα Ζιώγα και Μαρία Χειμωνοπούλου.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλον αίτηση, συνοδευόμενη από σύντομη περίληψη της ανακοίνωσής τους μέχρι την 24η Αυγούστου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Το θέμα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και στην περίληψη να αναφέρεται το αρχειακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν από την έρευνα. Οι περιλήψεις θα δημοσιευθούν στο φύλλο 23 του τετραμηνιαίου περιοδικού της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Χρονικά Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας».

Διαβάστηκε 208 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις