Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 16:05

«Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» από τον νεαρό Παντελή, στα εργαστήρια της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα νέο ταλέντο Καραγκιοζοπαίχτη  ανέδειξαν τα εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας. Ο μικρός μαθητής Παντελής Παντελίδης έφερε στην αίθουσα ένα μπερντέ ειδικό για την παράσταση του Καραγκιόζη και παρουσίασε στους συμμαθητές του την παράσταση με τον «Καραγκιόζη  Γραμματικό»  του Άθωνα Δανέρη  και τους ήρωες Σιορ Διονύση, Μορφονιό, και Μπαρμπά Γιώργο. Τα παιδιά απόλαυσαν τους ήρωες και γέλασαν με την ψυχή τους, ευχαριστώντας παράλληλα τον Παντελή για τις όμορφες στιγμές γέλιου που χάρισε.

 

Στη συνέχεια ο μικρός μαθητής ενημέρωσε τους συμμαθητές του για το πώς φτιάχνονται οι φιγούρες του Καραγκιόζη, πώς παίζει ο Καραγκιοζοπαίχτης και τους έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δικές τους παραστάσεις με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Εντύπωση έκανε στα παιδιά ότι για να γίνει κάποιος Καραγκιοζοπαίχτης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά απαιτεί χρόνο και κόπο.

Μπράβο στο μικρό Παντελή για την αγάπη που τρέφει στον λαϊκό μας ήρωα και φυσικά στους γονείς του που μετέφεραν στο παιδί τους την αγάπη αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσικό Ωδείο «Αριστοτέλης»

Μία ιδιαίτερη και πολύ δημιουργική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης της ΕΛΠΝ την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο Μουσικό Ωδείο «Αριστοτέλης».

Η επίσκεψη μας ξεκίνησε με την παρουσίαση των μουσικών οργάνων και την ακουστική παρουσίαση  μουσικών κομματιών γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών  από μαθητές του εργαστηρίου. Τα παιδιά ήρθαν σε γνωριμία κι επαφή με τα μουσικά όργανα και «έπαιξαν» μαζί τους. Τόσο πολύ ενθουσιάστηκαν που στη συνέχεια είχαμε ερωτήσεις για μία πιο μόνιμη επαφή και ενασχόληση με τη μουσική.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργαστηρίου και εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία των ειδών και των μορφών των μουσικών οργάνων που ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος  έχει αναλάβει να διδάσκει στο μουσικό εργαστήρι αλλά και από το πώς κάθε όργανο παράγει διαφορετικό ήχο.

 

Ευχαριστούμε τον κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο  για τη φιλοξενία του και κυρίως για  όσα μας έδειξε και μας είπε.

Διαβάστηκε 121 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ