Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 06:02

Μάρτης μου ο... ΛΥΣΙΑΣ! Αρχική φάση του 19ου μαθηματικού διαγωνισμού

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρότυπο κέντρο πληροφορικής ΔΙΚΤΥΩΣΗ αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια επίσημο Πιστοποιημένο κέντρο του διαγωνισμού ΛΥΣΙΑ και το μοναδικό για τον Νομό Ημαθίας. 

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet και κύριο στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν παίζοντας σε ερωτήσεις από την σχολική τους ύλη. Διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Microsoft Hellas και με τη συνεργασία διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης και είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Σκοποί του διαγωνισμού είναι η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας. Επιπλέον, ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.

Η αρχική φάση διεξάγεται από 1 έως 31 Μαρτίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ατομικά, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε βοήθημα και επιτρέπεται η συνεργασία στην αρχική φάση με οποιοδήποτε τρόπο. Στην τελική φάση η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου, οι προκριθέντες της αρχικής φάσης θα συμμετάσχουν στον τελικό διαγωνισμό που διεξάγεται σε πιστοποιημένα κέντρα Λυσία με πλούσια δώρα για τους νικητές κάθε τάξης. Στην τελική φάση δεν επιτρέπονται βοηθήματα.

Για την προώθηση λοιπόν του διαγωνισμού του ΛΥΣΙΑ, η ΔΙΚΤΥΩΣΗ διοργανώνει ημερίδες συμμετοχής κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 17:00 έως και τις 21:00 με σκοπό τη συμμετοχή των παιδιών από Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου στο διαγωνισμό. Στο κέντρο μας θα βρίσκεται πιστοποιημένος εκπαιδευτής με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να δημιουργήσουν το λογαριασμό τους και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το διαγωνισμό. 

Καλούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους να υποστηρίξουν αυτόν τον πολύ ωραίο θεσμό. Ελάτε στις εγκαταστάσεις μας για να ολοκληρώσουμε την Α΄ φάση του διαγωνισμού.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΛΥΣΙΑ

Τρίτη 10, 17 και 24 Μαρτίου & 

Πέμπτη 12, 19 και 26 Μαρτίου 

από τις 17:00 έως και τις 21:00.

 

Πληροφορίες – Εγγραφές 

Καθημερινά 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00

Σάββατο 10:00 – 14:00

Τηλέφωνο: 23310 22335

Εδέσσης 21 – Βέροια

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  – www.dictiosi.gr

Διαβάστηκε 76 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ