Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 12:08

Διήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα διήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης με στόχο την προώθηση του πολιτισμού μέσω της αγάπης για τον κινηματογράφο οργανώθηκε 25-26 Ιουνίου για να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό δρώμενο στην πόλη, το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που ξεκίνησε πέρυσι, και στο οποίο φιλοξενήθηκε το φεστιβάλ της Δράμας και άλλες ταινίες ανεξάρτητων δημιουργών.

19 ταινίες μικρού μήκους που στάλθηκαν από παλιούς και νέους κινηματογραφιστές , 9 βραβευμένες και συμμετοχή από το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών και το European Meeting of Young People’s Audiovisual Creation – CameraZizanio διαμόρφωσαν το διήμερο κινηματογραφικό ταξίδι.

Ιδιαίτερη στιγμή του φεστιβάλ η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Τα μπλε γυαλιά» που δημιουργήθηκε από το 4ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας σε σκηνοθεσία του συντοπίτη Γιάννη Κουφονίκου.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε κινηματογραφικό εργαστήρι από τον σκηνοθέτη Ηλία Φλωράκη και το cinelike – lab για παιδιά μέσα από το οποίο πολλοί μικροί συμπολίτες μυήθηκαν στα μυστικά του κινηματογράφου και της τεχνικής stop motion.

Σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ αποτέλεσε η μικρή έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τον κινηματογράφο στην περιοχή.

 

Ευχαριστίες

Η Ομάδα ευχαριστεί τους κ.κ. Ντελιόπουλο Γιώργο, Μπεντίλα Νικόλαο και Πανταζόπουλο Δημήτρη για το φωτογραφικό υλικό που διέθεσαν.

Ευχαριστεί επίσης το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ευρώπη για την αποστολή βραβευμένων ταινιών. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθηνών Χρήστος Καρακάσης και η παραγωγός του, Βασιλική Κάππα από την Αλεξάνδρεια, χαιρέτισαν την προσπάθεια.

 

Τέλος ευχαριστεί την ΚΕΔΑ, τους δημιουργούς για τη συμμετοχή των ταινιών και όλους όσους την υποστήριξαν για την πραγματοποίηση του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Διαβάστηκε 153 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ