Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 11:30

Ο Φράγκος Φραγκούλης παρουσίασε το ενδιαφέρον πόνημα του Α. Λαυρεύντζου ΄Η Θράκη στο Μεταίχμιο΄

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ενδιαφέρον βιβλιογραφικό πόνημα "Η Θράκη στο μεταίχμιο"του οικονομολόγου-φυσικού κ. Αναστασίου Λαυρεύντζου, παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης 29ης Οκτωβρίου. στο Ίδρυμα Θρακικής  Τέχνης και Παράδοσης  στην Ξάνθη, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α Φράγκος Φραγκούλης.

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε στην χρονίζουσα αδυναμία της κεντρικής διοίκησης να χαράξει εθνικό περιφερειακό σχεδιασμό, το οποίο καταδεικνύει το βιβλίο.Η αδυναμία αυτή είναι εμφανέστατη και στην περιοχή της Θράκης όπου οι ιδιαιτερότητες –  δημογραφικές, οικονομικές κ.α-  δημιουργούν σταδιακά νέα, πιθανότατα μη αντιστρέψιμα, πληθυσμιακά δεδομένα τα οποία ‘εγκυμονούν’ εξελίξεις.

"Το βιβλίο του Α.Λαυρέντζου είναι μια ολοκληρωμένη ‘ακτινογραφία’ της Θράκης, με αφετηρία τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής, το μειονοτικό ζήτημα, την προσπάθεια -που δεν απέδωσε- από πλευράς της κεντρικής εξουσίας να προσεγγίσει συγκροτημένα τα προβλήματα της Θράκης μετά τα γεγονότα του 1990, τη φθίνουσα δημογραφική εξέλιξη του χριστιανικού πληθυσμού, τους χειρισμούς της Τουρκίας επί μειονοτικών ζητημάτων στην ελληνική Θράκη και τέλος, παρουσιάζει μια  ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση για τη Θράκη , τη Νέα Ελληνική Πολιτική για τη Θράκη όπως την ονομάζει ο συγγραφέας, η οποία θα θωρακίζει από πιθανούς κινδύνους την περιοχή", τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ.Φράγκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο δικό του βιβλίο "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;" στο οποίο τονίζεται το, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό,ελληνικό DNA που κυκλοφορεί στο αίμα των εθνοτήτων της σημερινής Τουρκίας. 

 

Διαβάστηκε 202 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις