Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 21:05

Η… τεταρτοκοσμική Ελλάδα και ο ΄αντικαπνιστικός΄ νόμος!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δεκάδες χιλιάδες οι Έλληνες που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από τις συνέπειες του καπνίσματος. Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί που υποφέρουν σε χρόνια βάση. Και όμως η χώρα θυμίζει κάτι από… Ουγκάντα και Μποτσουάνα στην εφαρμογή ενός γελοίου αντικαπνιστικού νόμου, που ουδέποτε εφαρμόστηκε, γεμίζοντας πόρτες και… παράθυρα στην εφαρμογή του!

Παραμονή πρωτοχρονιάς και σε καφέ της  Ημαθίας κάπνιζαν όλοι οι θαμώνες, δημιουργώντας ένα απίστευτο ντουμάνι, με το αφεντικό να φυλάει... τσίλιες για τους πολισμάνους!

Και οι καφετζήδες έχουν απόλυτο δίκαιο να φωνάζουν. Μόνο για την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου της απαγόρευσης καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Η λογική της «ποταπαγόρευσης» του 1929 στην Αμερική,  πρέπει να σταματήσει στον τόπο μας. Χάνονται ανθρώπινες ζωές και πλήττονται και οι παθητικοί καπνιστές.

Μια ματιά στα γειτονικά Σκόπια, στην Τουρκία, όπου το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου, πρέπει να μας συνετίσει. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Με όποιο κόστος.

Αλλιώς τα περί  ευρωπαϊκής σύγκλισης που επαγγέλλονται οι κυβερνώντες  είναι… φούμαρα χειμερινής νυκτός.

Θα μου πείτε εδώ καπνίζουν οι βουλευτές εντός της Βουλής, γράφοντας στα… υποδήματα τους, αυτά που οι ίδιοι ψήφισαν, εδώ ντουμανιάζουν έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας και Βέροιας (παρά τις όποιες εκκλήσεις προέδρων), θα συμμορφωθούν οι πολίτες;

Η νέα κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τις φρικτές συνέπειες του καπνίσματος. Με την αποτύπωση καρκίνων στα πακέτα των τσιγάρων και με ό,τι φρικιαστικό προκαλεί αυτή η αυτοκτονική συνήθεια.

Διαβάστηκε 509 φορές

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου
    Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:40 δημοσιεύθηκε από φχψ

    Ο νόμος γιατί είναι γελοίος;Επειδή οι καπνιστές δεν τον σέβονται;Ο καθένας τους θέλει και έναν ελεγκτή !!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις