ΝΙΣΣΑΝ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 15:05

Κώστας Γιοβανόπουλος: Καρτερία, αγώνας, θυσία, νίκη… δίκην τέττιγος!

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τα σενάρια περί ίδρυσης νέου κόμματος (με επικεφαλής τον ίδιο) να γίνονται τακτικότερα και πιο συγκεκριμένα (κάποιοι λένε για τον προσεχή Σεπτέμβριο),  οι κατά καιρούς αινιγματικές δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Γιοβανόπουλου στην προσωπική του σελίδα στο facebookέχουν πολιτική χροιά και βάθος απροσμέτρητο. Αρκεί κάποιος να καταφέρει να τις αποκωδικοποιήσει και να αντιληφθεί πλήρως το περιεχόμενό τους. Η πρόσφατη δήλωση έχει τίτλο «η Υπομονή είναι όρος ζωής», και αναφέρεται στον βιολογικό τρόπο ζωής των… τζιτζικιών. Ιδού:

 

«Για δεκαεπτά χρόνια (!) το παρεξηγημένο τζιτζίκι ζει τρομακτικά ολομόναχο μες στο χώμα. Μιαν ανοιξιάτικη βραδιά, κατά μυριάδες ξεμυτίζουν στην επιφάνεια, ενώνονται σε μία επική πορεία επιβίωσης. Σκαρφαλώνουν στα δένδρα, μεταμορφώνονται σε φτερωτά, ζευγαρώνουν σε ηχητική πανδαισία. Το καλοκαίρι ζουν το δικό τους λαμπρό ρέκβιεμ, τις τελευταίες ουράνιες βδομάδες μιας ζωής θαμμένης. Πριν χαθούν για πάντα, κερδίζουν το στοίχημα, οι νέες προνύμφες μικρές σα ρύζι μπουσουλούν τυφλές και άγουρες, μέχρι την άκρη του κλαδιού και κάνουν το άλμα στο μέλλον. Πέφτουν στο χώμα, και φωλιάζουν στον κόλπο της υπομονής για τα επόμενα 17 χρόνια.

 

Η φύση διδάσκει, τίποτε δεν μας χαρίζεται. Καρτερία, αγώνας, θυσία, νίκη. Κι αυτό το θέρος μένουμε αήττητοι, δώστε το χέρι σε όσους πρόσκαιρα λυγάνε, μαζί αντέχουμε…»

Διαβάστηκε 177 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

NEWSROOM

  1. Τρέχοντα Νέα
  2. Προτάσεις