Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 06:46

Αύρα έμπνευσης, σεβασμού και παραδοχής στο δημοτικό συμβούλιο

Αναρτήθηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Είναι μάλλον η εύκολη λύση για έναν εκλεγμένο άρχοντα να φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο θέματα της καθημερινότητας, όπως η διαχείριση των σκουπιδιών και οι λακκούβες στους δρόμους. Πόσο μάλλον όταν οι απαντήσεις στα δύο αυτά θέματα είναι προφανείς και ένας καλοπροαίρετος συζητητής θα απαντούσε από μόνος του στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, χωρίς να αναλώσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Τον δημοτικό σύμβουλο τον ψηφίσαμε για να εισάγει στο δημοτικό συμβούλιο το κάτι τις παραπάνω, όχι αυτό που εισπράττει ο καθένας μας με την πρώτη ματιά στην πόλη του. Αν ανήκει στη μειοψηφία, τον στέλνουμε εκεί να ερευνήσει αστοχίες και να τις εισάγει τεκμηριωμένα, στοχεύοντας πρωτίστως στη διόρθωση της διοίκησης, κι όχι στο να την εκθέσει με απροσδιόριστες και ατεκμηρίωτες αναφορές. Να προτείνει εφαρμογή πολιτικών και δράσεων στη βάση του δικού του προγράμματος. Να δίνει στη διοίκηση ιδέες και προτάσεις δουλειάς, για το καλό του δήμου και των δημοτών.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση οφείλει πρώτη να αναδείξει τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου, εισάγοντας κατά καιρούς αναπτυξιακά θέματα και σχεδιασμούς της, που θα εμπλουτιστούν στη διάρκεια της συζήτησης από τους ενημερωμένους επί του θέματος αιρετούς άρχοντες.

Το δημοτικό συμβούλιο είναι το κορυφαίο πολιτικό όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού σε έναν δήμο. Στους πολίτες που βρίσκονται εκεί πρέπει να αναδύεται αύρα έμπνευσης, σεβασμού και παραδοχής της σημασίας και της αξίας του οργάνου. Όταν αυτό δεν γίνεται, κάτι φταίει, κάτι δεν γίνεται καλά, κάτι πρέπει να αλλάξει.

 

Κώστας Παναγιωτίδης

Διαβάστηκε 164 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλά για την παραμονή στο ευρώ. Ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστηρίζει το σχέδιο της δραχμής. Ποιος πιστεύετε ότι έχει δίκιο;